Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το πρώτο επίσημο « χαστούκι» προς τις Βρυξέλλες από συστάσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημεία των και...
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το πρώτο επίσημο « χαστούκι» προς τις Βρυξέλλες από συστάσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημεία των καιρών, δεν γνωρίζουμε, πάντως πρόκειται για μία κίνηση η οποία «αποδομεί» πλήρως την εικόνα της ΕΕ, προς το εξωτερικό.
Η Ισλανδία μια νησιωτική χώρα του Βορείου Ατλαντικού, η οποία είχε μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για την ΕΕ στην περιοχή, λόγω της υπάρξεως τεραστίων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, «απέσυρε» επίσημα την υποψηφιότητα της για είσοδο στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, ανέφερε σε ανακοίνωση του, ότι ενημέρωσε για την απόφαση αυτή την Λετονία, την χώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιστολή που έδωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.
Η Ισλανδία είχε υποβάλλει αίτηση για ένταξη, στις 16 Ιουλίου του 2009 και μετά από ένα χρόνο είχαν ξεκινήσει οι ενταξιακές διαβουλεύσεις.
Τα πράγματα άλλαξαν όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού, που είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει τέλος στη διαδικασία αυτή.
Δεν έδωσαν αποτέλεσμα και οι προσπάθειες των Βρυξελλών να αλλάξει την απόφαση της η Ισλανδία, τονίζει το άρθρο.
Η σημαντικότερη διαφορά απόψεων ανάμεσα σε ΕΕ και Ισλανδία ήταν στο θέμα της αλιείας. Διότι η Ισλανδία δεν αποδέχεται να εφαρμόσει την ποσόστωση που προβλέπεται.
Όχι θα κάτσει να «σκάσει», διαλύοντας την εθνική της «βιομηχανία» , για να της κουνάει « αύριο» το δάκτυλο η Γερμανία να τηρήσει τα « συμφωνηθέντα» , όπως πράττει με την Ελλάδα από το 2009.
Η Ισλανδία, μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στον Αρκτικό Ωκεανό και τον Βόρειο Ατλαντικό, με 320 χιλιάδες πληθυσμό, έχει μεγάλη σημασία για τη στρατηγική της ΕΕ στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, πρόκειται για την αρχή του ξηλώματος αυτού του μορφώματος που ονομάζεται ΕΕ. Μια μικρή χώρα σαν την Ισλανδία της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ζούσε από την Αλιεία, της ζητήθηκε να θέσει ποσόστωση.!! στην Αλιεία , από την οποία ζει το 80% του πληθυσμού.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία ο ελληνικός λαός πανηγύριζε το 1980, κατά την είσοδο της χώρας μας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και η Σερβία, «ετοιμάζεται» να αποχωρήσει αποσύροντας την υποψηφιότητα της , λόγω των απίστευτων και προκλητικότατων πιέσεων του Βερολίνου , προς την νυν πολιτική ηγεσία του Βελιγραδίου, με θέμα τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Η Ρωσία ακολουθώντας μια επιθετική πολιτική επαναπροσέγγισε την Σερβία , έχοντας σκοπό την ένταξη της στην ευρασιατική ένωση .
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κινήσεις αποχώρησης και στην Ουγγαρία , ειδικά μετά την στάση των Βρυξελλών , στην συμφωνία για την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων στην χώρα.
Η Ελλάδα κατέχει απείρως πιο σημαντική θέση σε σχέση με την Ισλανδία , μιας και ελέγχει τρεις θαλάσσιες διόδους( Διώρυγα του Σουέζ , Δίοδο προς Μαύρη Θάλασσα μέσω του Αιγαίου, και δίοδο προς το Γιβραλτάρ κάτω από την Κρήτη , και τρεις Ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική, Ασία). όποιος διαθέτει ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Ελλάδα ελέγχει το μισό πλανήτη. Οπότε κατανοούμε την θέση μας και οφείλουμε να την εκμεταλλευόμαστε αναλόγως .
Νομίζουμε ότι έρχεται ο καιρός , της διάλυσης της ΕΕ, σύμφωνα και με τις προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας, οι οποίες μιλούσαν για πλήρη « ασυμβατότητα» μεταξύ των χωρών που απαρτίζουν αυτήν την παράξενη ένωση κρατών.
Η διάλυση της ενωμένης Ευρώπης αποτελεί πανάκεια και για την χώρα μας , κυρίως για την δοκιμαζόμενη οικονομία της. Οι Έλληνες ήταν έμποροι από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλη την Μεσόγειο , αλλά και σε όλον τον κόσμο. Η ΕΕ έβαλε ποσόστωση σε αυτήν την βιομηχανία καταστρέφοντας ουσιαστικά το πιο προσοδοφόρο παραγωγικό ιστό της χώρας μας.
Το μόνο σίγουρο είναι αναμένονται εξελίξεις και στα Βαλκά
πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.