Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Μπαρούτι» μυρίζει στα Σκόπια μετά τα αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τους πολιτικούς αναλυτέ...

«Μπαρούτι» μυρίζει στα Σκόπια μετά τα αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τους πολιτικούς αναλυτές να εκφράζουν φόβους για ανάφλεξη ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης της 17ης Μαΐου που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση της χώρας.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τα γεγονότα στο Κουμάνοβο, όπου αλβανόφωνοι συγκρούστηκαν με κυβερνητικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση των Σκοπίων υποστηρίζει ότι πρόκειται για Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για Αλβανούς κατοίκους της χώρας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Presse» επεσήμανε ότι υπάρχει η απειλή της «Μεγάλης Αλβανίας». Πριν από ένα 24ωρο, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εκτίμησε πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σκόπια αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων στις συγκρούσεις με ομάδα ένοπλων στο Κουμάνοβο, και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι να υποβάλει παραίτηση, ώστε να εκτονωθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 17 Μαΐου, η σκοπιανή αντιπολίτευση προγραμματίζει μεγάλη διαδήλωση και τα πνεύματα αναμένεται να οξυνθούν αν δώσουν το «παρών» και οι Αλβανοί. Κυρίως, όμως, αν η αστυνομία κάνει χρήση βίας όπως τις τελευταίες μέρες. Στο σκηνικό αυτό που μυρίζει μπαρούτι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμπλακούν και άλλες γειτονικές χώρες και κυρίως οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και ίσως της Αλβανίας «εάν ενταθούν οι προσπάθειες των Αλβανών να αποσκιρτήσουν από την ένωση με τα Σκόπια», υποστηρίζει ο Φραντς Λότερ Άλτμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.