Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΩΣ ΚΑΙ 4.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μέχρι και 4.000 μετανάστες από την Κεντρική Ασία ταξίδεψαν στη Συρία έχοντας στρατολογηθεί από τσετσένους στη Μόσχα. Μια πρόσφατη έκθ...



Μέχρι και 4.000 μετανάστες από την Κεντρική Ασία ταξίδεψαν στη Συρία έχοντας στρατολογηθεί από τσετσένους στη Μόσχα.

Μια πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι στα 3 τελευταία χρόνια 2.000 με 4.000 ταξίδεψαν στη Συρία από το Tadjikistan.Πολλοί από αυτούς στρατολογήθηκαν στη Μόσχα.

H Olimova μου διηγήθηκε αυτήν την ιστορία ενώ ήμουν στο Tadjikistan.Εκεί έμαθα ότι η πλειοψηφία των μαχητών tadjiks στην Isis, όπως ο Rajabov, στρατολογήθηκαν ενώ εργάζονταν ως μετανάστες εργάτες σε εργοτάξια κι οικοδομές στη Μόσχα εμφανώς από «ομάδες τσετσένων».Ως και 4.000 μετανάστες από την Κεντρική Ασία θεωρείται ότι πήγαν στη Συρία.

Η Olimova δηλώνει ότι η κόρη της στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της από την Συρία τον Απρίλιο της είπε ότι η Isis έδωσε στην οικογένεια της που πήγε για τζιχάντ κι εγκατάσταση στο χαλιφάτο 30,000 $ για το ταξίδι τους στο Χαλέπι.Η οικογένεια των τζιχαντιστών εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα 4 δωματίων με τηλεόραση ,ψυγείο και χαλιά.Ο άντρας παίρνει μέρος σε πολεμικές δραστηριότητες.

Η Isis διοχετεύει 35 $ μηνιαίως ως επίδομα για το καθένα από τα παιδιά τους.

Τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος του Tadjikistan ο Emomali Rahmon, αποκάλεσε την Isis «χολέρα του αιώνα κι έναν μεγάλο κίνδυνο για την χώρα «.Τον Απρίλη και ο Lavrov επανέλαβε ότι αποτελεί απειλή

.

Υπάρχουν 2 000 Tadjiks στη Συρία.Αν αυτό συνεχιστεί δεν θα υπάρχει πια κανείς στο Tadjikistan.(theguardian 6/5/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.