Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στον Ελλαδικό χώρο, βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. Η λαθρομετ...


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στον Ελλαδικό χώρο, βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. Η λαθρομετανάστευση δημιουργεί πολλά προβλήματα στις χώρες εισόδου και αποτελεί αντικείμενο συνεχούς προβληματισμού, τόσο για τους Ευρωπαίους ηγέτες, όσο και των αρμόδιων φορέων στην Επιτροπή και το Κοινοβούλιο.

Η είσοδος και παραμονή δυσανάλογου αριθμού μεταναστών στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου πελάγους, δημιουργεί πλήθος αρνητικών επιπτώσεων συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στέγασης, παραβατικότητας, υγιεινής κτλ. τα οποία ενισχύονται με γεωμετρική πρόοδο εξαιτίας της αθρόας τουριστικής προσέλευσης τους καλοκαιρινούς μήνες.  Το ίδιο ισχύει για τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Πόλεις με γνωστά αρχαιολογικά αξιοθέατα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και έκδοσης βεβαιώσεων, οι λαθρομετανάστες αναχωρούν για την ενδοχώρα διογκώνοντας έτσι τον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό από παράνομους αλλοδαπούς.

Για την Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο που συμβάλλει αποφασιστικά στην εθνική οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήδη όμως, οι επιχειρηματίες και οι απασχολούμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις ανησυχούν για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις σημειωθούν στην τουριστική αγορά.

Ερωτάται η Επιτροπή αν υφίσταται κάποιος σχεδιασμός ή/και πρόβλεψη για τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.