Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ... ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΥΛΗ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

Οί ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και οι γεωργιανές δυνάμεις άρχισαν χθες στρατιωτικές ασκήσεις που θα κρατήσουν δύο εβδομάδες στην Νότια π...



Οί ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και οι γεωργιανές δυνάμεις άρχισαν χθες στρατιωτικές ασκήσεις που θα κρατήσουν δύο εβδομάδες στην Νότια περιοχή του Καυκάσου, μια κίνηση που πολύ πιθανό να μην αρέσει στην Ρωσία.

Περίπου 600 στρατιώτες των ΗΠΑ και της Γεωργίας πήραν μέρος στην άσκηση. Αξίζει να πούμε οτι ειναι η πρώτη φορά που ο στρατός των ΗΠΑ μετάφερε σε άσκηση μια ολόκληρη μηχανοκίνητη Μονάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, μέσω της Μαύρης Θάλασσας από τη Βουλγαρία.













"Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην κατάρτιση μας και ένα μεγάλο βήμα προς τη διαλειτουργικότητα μας," δήλωσε ο Στρατηγός Mark Loeben, διοικητής ασκήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διοίκησης των ΗΠΑ.

Η Γεωργία έχει την στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθειά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η Ρωσία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Γεωργία στον πολεμο των πέντε ημερών το 2008 και στηρίζει τους ρωσοφωνους αυτονομιστές στις δυο αποσχισθείσες περιοχές, την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία, ειναι σθεναρά αντίθετη στην κίνηση αυτη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.