Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΣ... ΑΛΛΑΞΟΚ@ΛΙΕΣ ΜΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΠ...!

Πάρτα από newsit να έχετε: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στην Αθήνα, αναφέρουν ότι αύριο πριν από την συνεδρίαση τ...



Πάρτα από newsit να έχετε:

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στην Αθήνα, αναφέρουν ότι αύριο πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντίστοιχα, από την οποία είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις.

Μία μέρα μετά το Eurogroup, την Τρίτη, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και αύριο επαφές με ξένους ηγέτες, καθώς όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές, στο ελληνικό ζήτημα απαιτείται πολιτική λύση.

Τσίπρας: Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου

Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, ανέφερε -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα και προσθέτουν ότι ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων Γ. Χουλιαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.