Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΕΠΤΙ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ...!!!

Από νωρίς το πρωί, η αστυνομία ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση σε διάφορα μέρη του Κουμάνοβο, εναντίον Αλβανών μαχητών (η επίσημη εξήγηση ε...


Από νωρίς το πρωί, η αστυνομία ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση σε διάφορα μέρη του Κουμάνοβο, εναντίον Αλβανών μαχητών (η επίσημη εξήγηση είναι ότι έφθασαν από μια «ξένη χώρα» και υποστηρίχθηκαν από τοπικούς συνεργάτες).

Εκεί συνάντησαν μια δύναμη 50 με 100, βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και ακολούθησε μια πλήρους κλίμακας αντιπαράθεση, παρατεταμένης διάρκειας, που κράτησε αρκετές ώρες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η διαμόρφωση του εδάφους και το αστικό τοπίο, που απαρτίζεται από στενούς δρόμους, υπαγόρευε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν βήμα προς βήμα.

Κατά τη σύγκρουση, με τους Αλβανούς παραστρατιωτικούς (τους οποίους ο Κοτέφσκι περιέγραψε ως «πλήρως εξοπλισμένους και εξειδικευμένους στη μάχη»), αρκετοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν. (σ."Στόχου": Οι νεκροί αστυνομικοί είναι τουλάχιστον 5)

Σύμφωνα με μια, ακόμη ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ένα μικρό κορίτσι και οι γονείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου- «πόρτα-πόρτα»- των αστυνομικών στα σπίτια. ((σ."Στόχου": Η Αμερκάνικη πρεσβεία στα Σκόπια κάνει λόγο για μιά νεκρή μητέρα με τον γίο της που βρέθηκαν διαστυρούμενα πυρά)

Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τελείως τα φυλάκια για τη φύλαξη των συνόρων με τη Σερβία, η οποία απάντησε με την αποστολή αρκετών εκατοντάδων στρατιωτών από τη πλευρά των συνόρων της.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτστις, ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σερβίας, σχετικά με το θέμα της κλιμακούμενης κρίσης.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ελικόπτερα περιπολούσαν πάνω από τα Σκόπια, αλλά μετέφεραν και τραυματίες, κυρίως αστυνομικούς στα νοσοκομεία της πόλης.

Σημαντικά αλβανικά κόμματα των Σκοπίων, αποστασιοποιήθηκαν από οποιαδήποτε χρήση βίας και ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι.
Τεταμένη ήταν μέχρι χθές το απόγευμα η κατάσταση στη γειτονιά «Trimave» της πόλης Κουμάνοβο, όπου κατοικείται από αλβανικό πληθυσμό και εξακολουθούν να ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της γειτονιάς «Trimave» έχει εγκαταλείψει τα σπίτια της και αναζητεί πρόσκαιρη στέγη. Οι συγκρούσεις που λάμβάναν χώρα αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή τους.
«Ξυπνήσαμε περίπου στις 4:30 το πρωί, όταν ακούσαμε τρομερές εκρήξεις και πυροβολισμούς. Τα σπίτια μας σείονταν από τις εκρήξεις και το βαρύ πυροβολικό που χρησιμοποιούνταν. Είδαμε μέλη της ένοπλης ομάδας των Αλβανών που προσπαθούσαν να διαφύγουν, του οποίους ακολουθούσε η αστυνομία. Έγινε μάχη με σώμα με σώμα σε πολύ μικρή απόσταση από εμάς», είπε ο κάτοικος M. Asani, από το Κουμάνοβο στο πρακτορείο ‘Ιλλυρία'.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.