Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!.. -ΒΙΝΤΕΟ-

Τις δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη για εμπόριο ιερών λειψάνων καταδίκασε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος χαρακτήρίσε το γεγ...


Τις δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη για εμπόριο ιερών λειψάνων καταδίκασε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος χαρακτήρίσε το γεγονός ατυχές, άστοχο και απαράδεκτο.

Ο κ. Μακάριος μεταξύ άλλων τόνισε: "Δεν τον ενόχλησε τόσο η μεταφορά του λειψάνου, ούτε το άγημα, ούτε ο κιλίβαντας, αλλά η παρουσία τόσο πολύ κόσμου η οποία και τους βασανίζει".

"Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε την πίστη μέσα από την ψυχή των Ελλήνων, ούτε να προσβάλουμε αυτούς που πιστεύουν, αλλά δεν μπορούν να προσβάλουν και την πίστη μας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αν τα έλεγε αυτά για τους Μουσουλμάνους θα τον είχαν καθαρίσει, γι΄αυτό να μην προσβάλουμε την πίστη των Ορθοδόξων η οποία είναι στηριγμένη στα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά!"

"Μα που θα πάνε τα λείψανα αν δεν πάνε στους ασθενείς; Ξέρουμε ότι το Αντικαρκινικό του Αγίου Σάββα είναι ένα μοναδικό νοσοκομείο για καρκινοπαθείς και παιδιά, άρα που θα πάνε οι Άγιοι εκεί που το έχουν περισσότερο ανάγκη" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

Τέλος απαντώντας για το δημοψήφισμα που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ο Σεβασμιώτατος δηλώνει αντίθετος, τονίζοντας ότι "όχι! Γιατί δημοψήφισμα; Η υπεύθυνη Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της, και να δώσει τι λύσεις που απαιτούνται".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.