Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...

Καθώς τελειώνουν οι επαναλήψεις, οι εισακτέοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, προκειμένου, χωρίς άγχος να πετύχουν το καλύτε...



Καθώς τελειώνουν οι επαναλήψεις, οι εισακτέοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, προκειμένου, χωρίς άγχος να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με σκοπό την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλετε.

Κατά την είσοδο τους στη αίθουσα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κα τουλάχιστον δύο στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου.

Λόγω καλοκαιριού, ο καιρός θα είναι ζεστός, οπότε καλό θα είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι με νερό. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού (μπλάνκο), η χρήση υπολογιστικών μηχανών (κομπιουτεράκια) και φυσικά τα κινητά τηλέφωνα, καθώς η παρουσία τους και μόνο θα επιφέρει τον μηδενισμό του γραπτού.

Παράλληλα, οι μαθητές θα πρέπει βρίσκονται τουλάχιστον στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα πριν την καθορισμένη ώρα, προκειμένου να μην τρέχουν τελευταία στιγμή.

Το προηγούμενο βράδυ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κοιμηθεί καλά, ώστε να μην νιώθουν κούραση και νύστα.


Κατά τη διάρκεια της εξέτασης




Κατά την διάρκεια της εξέτασης, οι μαθητές θα πρέπει να διαβάσουν καλά όλα τα θέματα και να εκτιμήσουν ποια από αυτά ξέρουν καλύτερα, ούτως ώστε να αφήσουν τα «δύσκολα» θέματα για το τέλος.

Καλό είναι να υπάρχει μία τακτική για όλα τα θέματα που θα κληθείς να διαγωνιστείς. Αρχικά ασχοληθείτε με κάθε ένα από τα τέσσερα θέματα το πολύ για 20 λεπτά. Για την επίλυση των θεμάτων χρησιμοποιήστε αρχικά το πρόχειρο, εκτός εάν είστε σίγουροι για την λύση ενός θέματος. Στόχος σας είναι σε 2 ώρες και 15 λεπτά να έχετε ασχοληθεί τουλάχιστον μια φορά με όλα τα θέματα και να έχετε λύσει το μεγαλύτερο μέρος τους. Τον υπόλοιπο χρόνο θα τον καταναλώσετε για την επίλυση τυχόν άλυτων θεμάτων, καθώς επίσης και για έλεγχο των ήδη λυμένων.

Σε περίπτωση που κάποιο ζητούμενο δεν το θυμάστε ακριβώς, προσπαθήστε να τον διατυπώσετε με τον δικό σας τρόπο, προκειμένου να δείξετε στον εξεταστή ότι έχετε καλύψει μερικώς το θέμα.

Ένα άλλο στοιχείο, είναι η εικόνα του γραπτού. Γι' αυτό θα πρέπει να μην κάνετε μουντζούρες πάνω στο γραπτό σας, καθώς υπάρχει το πρόχειρο.Επίσης, μην βιαστείτε να φύγετε, προτού εξαντλήσετε και τις τρεις ώρες της εξέτασης.

Όταν τελειώσετε, κάντε ένα σύντομο και προσεκτικό έλεγχο για να επαληθεύσετε τις απαντήσεις σας.

Τέλος, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι χρειάζεται να έχετε μεθοδικότητα, ψυχραιμία, σωστή οργάνωση του χρόνου και, βέβαια, θετική σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.