Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡAΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ ….ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΣΥΡΙΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ»

Πηγές ασφαλείς από Ιορδανία αναφέρουν μια εκτεταμένη παρουσία αμερικανών στρατιωτών στα συροιορδανικά σύνορα.Το κρατικό συριακό πρακτορ...



Πηγές ασφαλείς από Ιορδανία αναφέρουν μια εκτεταμένη παρουσία αμερικανών στρατιωτών στα συροιορδανικά σύνορα.Το κρατικό συριακό πρακτορείο sana ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου εκπαίδευσης των λεγόμενων μετριοπαθών ανταρτών οι ΗΠΑ ανέπτυξαν έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτών τους στα συροιορδανικά σύνορα.Την τελευταία Πέμπτη αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η εκπαίδευση των αυτοαποκαλούμενων αντιπολιτευόμενων μετριοπαθών σύριων ανταρτών θα αρχίσει σε στρατόπεδο στην Ιορδανία.Διατείνονταν ότι ο σκοπός τους θα είναι η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daech ενώ πληροφορίες και μαρτυρίες από την περιοχή αποδεικνύουν ότι η Washington και οι σύμμαχοί τους επινόησαν την Daech δηλ. το Ισλαμικό Κράτος για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην Μ.Ανατολή. (IRIB 12.5.15)

Στην Τουρκία τώρα ο υπ. Εξ. ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των σύριων λεγόμενων ανταρτών που διευθύνεται από Τουρκία και ΗΠΑ και με τη συμμμετοχή εκατοντάδων αμερικανών στρατιωτικών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους καθυστέρησε. αναφέρει σήμερα Τετάρτη το AP.

Ο Mevlut Cavusoglu δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το πρόγραμμα καθυστέρησε για τεχνικούς λόγους και όχι λόγω ενδεχόμενης διαφωνίας Τουρκίας και ΗΠΑ. Δεν καθόρισε πότε θα ξεκινήσει.

Αρχικά οι τούρκοι ανακοίνωσε ότι θα άρχιζε το Μάρτιο μετατέθηκε για αρχές Μαίου αλλά και πάλι υπήρξε εμπλοκή.

Στόχος του προγράμματος που είναι μέρος αμερικανοτουρκικής συμφωνίας είναι η εκπαίδευση 15.000 σύριων υποτιθέμενων ανταρτών σε βάθος χρόνου 3 ετών είχε αναφέρει υψηλός αξιωματούχος του ΥΠΕΞ Τουρκίας.

«Περίπου 1.500 με 2.000 άτομα όφειλαν να εκπαιδευθούν την πρώτη χρονιά » είχε αναφέρει ο υπέυθυνος. (i24news.tv 13.5.15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.