Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΧΑΛΙΑ: ΜΑΓΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ...

Γιγαντοπανό για τα 70χρόνα τηs αντιφασιστικής νίκης, κρέμασαν εχθές στο κάστρο των Ιωαννίνων, μέλη της τοπικής οργάνωσς του ΚΚΕ... Σε α...


Γιγαντοπανό για τα 70χρόνα τηs αντιφασιστικής νίκης, κρέμασαν εχθές στο κάστρο των Ιωαννίνων, μέλη της τοπικής οργάνωσς του ΚΚΕ... Σε ανακοίνωση της,η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρει:

 Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την λήξη του Β’ παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού πολέμου και την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

Η ναζιστική Γερμανία και οι Σύμμαχοι της παραδίδουν τα όπλα...

Ο κόκκινος στρατός της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, που σήκωσε το κύριος βάρος του πολέμου πατάει στο Ράιχσταγκ, στο γερμανικό κοινοβούλιο, η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων.

Στις 9 Μάη αποτίσουμε φόρο τιμής για όσους και όσες έδωσαν την ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών και στην παρανομία για την συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού. Τιμάμε όλους εκείνους που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Στους αμέτρητους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς και την πείνα. Στα εκατομμύρια εκείνων που βασανίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο μπήκαν επικεφαλής, ηγήθηκαν στην οργάνωση των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων. Το ΚΚΕ είναι περήφανο που υπήρξε ο εμπνευστής, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της μεγάλης ΕΑΜικής αντίστασης του λαού μας.

Η 9η Μάη, Σύμβολο της Αντιφασιστικής νίκης, είναι φόβητρο, τρομάζει τις ενώσεις και τα όργανα των ιμπεριαλιστών (ΕΕ- ΝΑΤΟ- ΗΠΑ) γιατί αφενός αναδεικνύει την αστείρευτη δύναμη που έχει ο γίγαντας λαός όταν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος και αφετέρου αποκαλύπτει ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, του συστήματος που γεννά ανεργία, φτώχεια και πολέμους ,που ο πλούτος που παράγουν οι πολλοί ανήκουν στους λίγους.

Η 9η Μάη είναι ημέρα ανάτασης των λαών, διδάσκει, εμπνέει για τα καθήκοντα των νέων γενιών να προστατευθούν από τις μεγάλες απειλές εναντίων τους που δημιουργούν οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι καπιταλιστικές κρίσεις, τα μεγάλα αδιέξοδα του γερασμένου καπιταλισμού.

Τον ναζισμό όπως αποδεικνύεται και σήμερα με την ναζιστική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί και δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει ριζικά το αντιδραστικό αστικό κράτος.

Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φασιστική. Μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτή την αλήθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να την κρύψουν, για να βάλουν εμπόδια, να δυσκολέψουν την λαϊκή πάλη απέναντι στα μονοπώλια, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την εξουσία τους.

Στις 9 Μάη δεν έχουμε κανένα λόγο να γιορτάζουμε με αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή, που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην ανεργία για να αυξάνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Με την ΕΕ και τα μονοπώλια που για λογαριασμό τους και η νέα συγκυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να στηρίξει και να συνδράμει τα πολεμοκάπηλα σχέδια στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, δρομολογεί νέο μνημόνιο.

Ο 21ος θα είναι αιώνας της αναζωογόνησης του Κομμουνιστικού Κινήματος, των νέων ορμητικών και νικηφόρων σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό.

Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων δεν μας αποθαρρύνει, γιατί γνωρίζουμε ότι θα ανατραπεί. Προχωράμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή και γνώση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.