Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ... ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΧΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου εξ αφορμής της συμπληρώσεως ει...

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου εξ αφορμής της συμπληρώσεως εικοσαετίας από τη θεμελίωση του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 4 Μαίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως με την παρουσίαση του προτύπου τόμου ΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟΦΥΛΑΚΕΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ και ομιλητές τον Παν. Αρχιμ. π. Αλέξιο Κανίνα και τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Χθες, Τετάρτη 6 Μαίου, στην δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν δύο επιτυχημένες ομιλίες, του Παν. Αρχιμ. π. Βησσαρίωνος Δουσικιώτη με θέμα Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ και του Θεολόγου κ. Ιωάννη Καραμήτρου με θέμα ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με ομιλία της Εφόρου Αρχαιοτήτων Τρικάλων κας Κρυσταλλίας Μαντζανά με θέμα ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ.

Εν συνεχεία θα δοθή συναυλία από τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με θέμα ΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΤΟ ΒΛΑΣΤΗΜΑ-ΕΥΛΑΒΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ.

Παραλληλως από σήμερα Πέμπτη ξεκίνησαν στο Ιερό Προσκύνημα Λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν το Σάββατο και την Κυριακή της Σαμαρείτιδος με την Εορτή και Πανήγυρη του Πολιούχου Τρικάλων ¨Αγίου Βησσαρίωνος και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πολλών Αρχιερέων, και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του Ευσεβούς Λαού της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένως σήμερα Πέμπτη το απόγευμα έγινε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του εν Άγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Το Ιερό Τεμάχιο εκόμισε εξ Αθηνών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, που από ετών διακονεί στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Μετά από δέησιν επακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου, συμπαραστατουμένου υπό του οικείου Αρχιερέως και Ποιμενάρχου κ. Αλεξίου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Άγιος Τρίκκης υπερτονίσας τη σημασία της υπάρξεως των Άγίων Λειψάνων στη ζωή μας και την Αγιαστική Χάρη τους, που πλημμυρίζει και οδηγεί την κατά Χριστόν πορεία μας, ενώ θερμώς ευχαρίστησε τον π. Πλάτωνα δια τον κόπον, στον οποίον υπεβλήθη να κομίση αυτήν την μεγάλη Ευλογία για την τοπική Εκκλησία. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση των πιστών στον Εσπερινό.

Σήμερα Παρασκευή θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στον Προσκυνηματικό Ναό του Άγίου Βησσαρίωνος, την ημέρα με Λειτουργία, ομιλία, παράκληση στον Μέγα Βασίλειο και το βράδυ τέλεση ιεράς αγρυπνίας από το Μητροπολίτη Καρθαγένης Αλέξιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.