Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 16ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ... ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 5Ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ...

Μαθητής του μουσικού σχολείου Χανίων είναι ο 16χρονος που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με νεότε...

Μαθητής του μουσικού σχολείου Χανίων είναι ο 16χρονος που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Η είδηση συζητιέται στην τοπική κοινωνία γιατί πέραν της τραγικότητας της πράξης η ηλικία του αυτόχειρα προκάλεσε εντύπωση.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος, ήταν ένας ταλαντούχος νέος ο οποίος επέλεξε να σπουδάσει στο μουσικό σχολείο για να αναπτύξει το ταλέντο του στο φλάουτο.

Τα αίτια πίσω από την αυτοκτονία παραμένουν άγνωστα.

Ψυχολόγοι πάντως τονίζουν ότι η εφηβεία είναι μία κρίσιμη περίοδο στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Η σοβαρότητα του προβλήματος της αυτοκτονικής συμπεριφοράς στην εφηβεία αποδεικνύεται επιδημιολογικά καθώς η αυτοκτονία αποτελεί την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου στους εφήβους ενώ τα ποσοστά της έχουν αυξηθεί κατά 300% τα τελευταία 40 χρόνια. Οι θάνατοι από αυτοκτονία είναι 6 φορές συχνότεροι στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια, μολονότι στα τελευταία υπερτερούν οι απόπειρες.

Η απόπειρα αυτοκτονίας είναι 50-100 φορές συχνότερη σε σχέση με την αυτοκτονία. Στην Ελλάδα, το 12,5% των μαθητών (6,6% των αγοριών και 17,6% των κοριτσιών) αναφέρουν απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ οι αντίστοιχοι θάνατοι ανέρχονται στο 3.8/100000 στα αγόρια και το 0.8/100000 στα κορίτσια (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.