Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ!!!

Ένα χρόνο και πλέον, από την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων Πύργου, και το «ΠΕΔΥ» εξακολουθεί να παραμένει «γυμνό» από ιατρικές ειδικότ...

Ένα χρόνο και πλέον, από την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων Πύργου, και το «ΠΕΔΥ» εξακολουθεί να παραμένει «γυμνό» από ιατρικές ειδικότητες, λειτουργώντας ουσιαστικά ως «διαμετακομιστικό κέντρο» ασθενών προς το Νοσοκομείο. Οι ελάχιστοι ιατροί που υπηρετούν, μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών, κατά κύριο λόγο… συνταγογραφούν ή παραπέμπουν τους ασφαλισμένους σε ειδικούς ιατρούς.

Μόλις ένας Ουρολόγος και ένας Πνευμονολόγος εκτελούν θεραπευτικά καθήκοντα και εξετάζουν καθώς και ένας επικουρικός Καρδιολόγος με τον οποίο έχει στελεχωθεί η Μονάδα τους τελευταίους μήνες… Ο ΩΡΛ που υπηρετεί έχει αναλάβει ελεγκτικά καθήκοντα και εν μέρει συνταγογράφησης, ένας Πνευμονολόγος έχει οριστεί γιατρός υποδοχής, ενώ η Μικροβιολόγος απλά… περιμένει την επαναλειτουργία του Εργαστηρίου. Όσον αφορά τον Οδοντίατρο, έχει μετακινηθεί προσωρινά στο Νοσοκομείο Πύργου με απόφαση της Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενώ και ο Διευθυντής της Μονάδας είναι Πνευμονολόγος. Οχτώ δηλαδή γιατροί από τους οποίους, ούτε ένας Γενικός Ιατρός ή Παιδίατρος!

Και όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι την … εποχή «ΕΟΠΥΥ» τα Πολ ιατρεία σε Πύργο και Αμαλιάδα εξυπηρετούσαν μέσα σε ένα εξάμηνο, περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους (!), και σήμερα, το κατώφλι του ΠΕΔΥ περνούν καθημερινά 60, βία 70 άτομα…

«Με τα… ψέματα, προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο» επισήμανε ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος, υποστηρίζοντας όμως, ότι διαβλέπει ιδιαίτερα θετική διάθεση από τη νέα Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον Ηλείο Διοικητή Γιώργο Γιαννόπουλο για την επίλυση των προβλημάτων, που δεν υπήρχε από τους προηγούμενους. «Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι… Και αν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση πιστεύω ότι θα στηριχθεί το ΠΕΔΥ».

Όπως είπε, για να λειτουργήσει σε πρώτη φάση κανονικά απαιτείται να έρθουν στα Πολυϊατρεία τουλάχιστον τρεις Γενικοί Ιατροί και δυο Παιδίατροι.

Μικροβιολογικό και Οδοντιατρείο!

Την ίδια στιγμή που τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στον Πύργο, όπως άλλωστε και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση, θετικά είναι τα μηνύματα όσον αφορά την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου αλλά και της ανάπτυξης Οδοντιατρείου.

«Μπορεί η μονάδα να υπολειτουργεί καθώς αυτή τη στιγμή ελάχιστοι γιατροί προσφέρουν θεραπευτικό έργο στους ασφαλισμένους, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσει η διαδικασία επαναλειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου μέσω διαγωνισμού ταυτόχρονα με τα αντίστοιχα εργαστήρια των ΠΕΔΥ Αγρινίου και Ιωαννίνων. Επίσης, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση και για την λειτουργία Οδοντιατρείου, δεδομένου ότι υπάρχει οδοντιατρικός εξοπλισμός που δε χρησιμοποιείται στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αν γίνει και αυτό, τουλάχιστον θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά…».

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.