Παλιοί σωλήνες, φώτα εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και τενεκεδάκια Pepsi είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτ...
Παλιοί σωλήνες, φώτα εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και τενεκεδάκια Pepsi είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν κάποιες από τις κατασκευές που ακολουθούν. Το αποτέλεσμα αρκετά εντυπωσιακό (Pics)
Παρά το γεγονός πως ο κόσμος είναι γεμάτος από εξαιρετικά δημιουργήματα της επιστήμης της μηχανικής, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που δεν χρειάζονται τα πιο εξελιγμένα εξαρτήματα και υλικά για να φτιάξουν εκπληκτικές κατασκευές.
Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω ,ευρηματικοί θα έλεγε κανείς, άνθρωποι, οι οποίοι με τη φαντασία τους και τη βοήθεια των...σκουπιδιών που έβρισκαν σε χωματερές και στο δρόμο, κατάφεραν δημιουργήσουν κατασκευές που δεν διαφέρουν στη χρηστικότητα από τις ετοιμοπαράδοτες κατασκευές.
Micro House
Ο Ντέρεκ Ντίντρικσεν ξοδεύει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του για να χτίζει αυτά τα μικρά καταφύγια χρησιμοποίώντας σκουπίδια που βρήκε στις χωματερές. Τα παράθυρα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πλυντήρια ρούχων, πλαστικό, ξύλο και λαμαρίνες από παλιά έπιπλα και πεταμένα οικοδομικά υλικά. Ο ίδιος επιδιώκει να χρησιμοποιεί τις μικρες αυτές κατοικίες εκθέτοντάς τα σε φεστιβάλ, βοηθώντας παράλληλα τους αστέγους παρέχοντάς τους καταφύγιο.
Αυστραλιανή Pub
Αυτή η αυστραλιανή pub, γνωστή και ως ξενοδοχείο Φαχραν, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα εξαρτήματα που θα περίμενε κανείς να έχει μία εγκατάσταση υψηλής κατηγορίας.
Ωστόσο, το ασυνήθιστο σε αυτή τη pub είναι ότι το εξωτερικό της είναι κατασκευασμένο από παλιούς σωλήνες, που είναι στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω από τον άλλον.
Κατάστημα Pepsi
Στην πόλη Νανγιιν, στην Κίνα, κάποιοι ήθελαν να χτίσουν ένα κατάστημα αλλά δεν είχαν τα χρήματα για να αγοράσουν τα υλικά της κατασκευής, τα οποία κόστιζαν πολύ.
Αντ' αυτού, χρησιμοποίησαν μία συλλογή από 100.000 τενεκεδάκια του αναψυκτικού Pepsi, τα οποία τα σάρωσαν, αφού πρώτα τα μάζεψαν από τα σκουπίδια, για να φτιάξουν ένα ισχυρό ανθεκτικό υλικό, το οποίο θα ήταν παράλληλα και χαμηλού κόστους.
Ανεμόμυλοι γεννήτριες
Ο Γουίλιαμ Καμκουάμπα, το 2009 έφτιαξε ανεμόμυλους στο χωριό Μαλάουι, βοηθώντας τον τοπικό πληθυσμό να παράγει την δική του ηλεκτρική ενέργεια. Στην πατρίδα του, μόνο το 2% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά χάρη στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει, όλο το χωριό έχει την δυνατότητα να παρέχει συνεχή φωτισμό και να αντλεί νερό. Ο Καμκουάμπα έχτισε όλους τους ανεμόμυλους από διάφορα κομμάτια που βρήκε στους σκουπιδότοπους.
"Κελιά" Ύπνου
Η Σούσαν Χάσκι, έχει δημιουργήσει μια σειρά από μικροσοπικά "κελιά"- δωμάτια, στα οποία μπορεί ο καθένας να χαλαρώσει, ακόμα και να έχει έναν βραδινό ύπνο. Αυτά τα δωμάτια, που είναι σαν λοβοί, υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων, με κάποια να μοιάζουν με σκαντζόχοιρο και άλλα με ανανά. Όλα είναι χτισμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Γραφεία στο μετρό
Η ομάδα Village Underground, έχτισε μία μία σειρά γραφείων στο κέντρο του Λονδίνου για να στεγάσουν την οργάνωσή τους, αλλά αντί να χτίσουν την κατασκευή αυτή από την αρχή, αποφάσισαν να ανακυκλώσουν κάποια παλιά βαγόνια του μετρό και να χρησιμοποιήσουν αυτά σαν γραφεία. Πήραν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στα τρένα, και τα χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τραπέζια, καρέκλες κ.α, πριν ζωγραφίσουν τα βαγόνια με γκράφιτι.
Ρομπότ που βουτάει στη θάλασσα
Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, δημιούργησαν ένα ρομπότ ικανό να κάνει βουτιά στη θάλασσα, καταγράφοντας τον καθαρισμό των πλοίων ή την αφαίρεση υποβρύχιων ορυχείων. Το ρομπότ κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν στα σκουπίδια, όπως ένα Playstation 3, τοστιέρες και φώτα απο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.