Ο λόγος για έναν απατεώνα από το Ιράκ, οποίος είχε βρει τον τρόπο να περνά ζωή χαρισάμενη, εξαπατώντας πολίτες, καθώς εμφανιζόταν ως χ...
Ο λόγος για έναν απατεώνα από το Ιράκ, οποίος είχε βρει τον τρόπο να περνά ζωή χαρισάμενη, εξαπατώντας πολίτες, καθώς εμφανιζόταν ως χρηματιστής και διευθυντής μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υποσχόμενος επενδύσεις με μεγάλες αποδόσεις.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες και μεθοδικές έρευνες, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Ιρακινό με τα “χίλια πρόσωπα” το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή του Μοσχάτου.
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, δεκάδες πολίτες έπεσαν στα δίχτυα του και έφθασαν στο σημείο να βάλουν ενέχυρο τα κοσμήματά τους, να πουλήσουν αυτοκίνητα και οικόπεδα, ακόμα και να δανειστούν από τοκογλύφους, προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους στις ευκαιρίες που τους παρουσίαζε ο κατά τ' άλλα ευυπόληπτος πολίτης, Ιωάννης Παπαδάκης.
Ο 44χρονος Ιρακινός απατεώνας, ο οποίος μιλούσε άπταιστα τα ελληνικά και κυκλοφορούσε κοστουμαρισμένος με πολυτελή αυτοκίνητα, προκειμένου να “θαμπώνει” τα θύματά του, καταζητούνταν από τις ελληνικές αρχές από το 2013 καθώς είχε καταφέρει να βάλει στην τσέπη του πάνω από 1.000.000 ευρώ, “δαγκώνοντας” δεκάδες Έλληνες πολίτες.
Η δράση του
Ο Ιωάννης Παπαδάκης, ο Ιρακινός από το Τικρίτ - το χωριό του Σαντάμ Χουσεϊν - είχε τυπώσει δεκάδες κάρτες, αναγράφοντας το “ελληνικό” του όνομα και ιδιότητες όπως χρηματιστής, διευθυντής του... τάδε διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, διευθυντής μεγάλων τραπεζών και ούτω καθ' εξής.
Με εφόδιο αυτές τις κάρτες, εξαπάτησε δεκάδες πολίτες υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις στα χρήματα που θα του έδιναν να επενδύσει, ενώ όταν διαπίστωνε πως το υποψήφιο θύμα του έχει πάθος με τον τζόγο και το στοίχημα, έδινε ακόμα και σίγουρα στάνταρ, με σίγουρες αποδόσεις, με το αζημίωτο βέβαια!
Το κόλπο που εφάρμοζε ήταν πραγματικά καλοσχεδιασμένο. Στην αρχή έπαιρνε μικροποσά και συγκεκριμένα 5.000 - 10.000 ευρώ. Μέσα σε τρεις ημέρες επέστρεφε στο θύμα του και του έδινε πίσω 2 ή 3.000 ευρώ, λέγοντάς του πως αυτά είναι τα πρώτα κέρδη από την απόδοση τις επένδυσης. Το θύμα είχε ήδη πιαστεί στο “αγκίστρι”, καθώς είχε γλυκαθεί από τα δήθεν εύκολα κέρδη της...”επένδυσης” που είχε κάνει.
Αμέσως ο δαιμόνιος Ιρακινός ξεφούρνιζε το νέο παραμύθι περί αποδόσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα, εφόσον βέβαια το ποσό που θα επενδούσε θα ήταν αισθητά μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου.
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις μιας γυναίκας από το Περιστέρι ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων, η οποία εμπιστεύτηκε στον Παπαδάκη... από το Τικρίτ του Ιράκ, το ποσό των 200.000 ευρώ, προκειμένου να το επενδύσει και να αυξήσει το αρχικό κεφάλαιο στο ύψος του 1.000.000 ευρώ.
Άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και στη Νάξο, όπου ο αρχιαπατεώνας κατάφερε να εισπράξει ποσά από αγρότες και ξενοδόχους ύψους 300.000 ευρώ. σταδιακά, με το πρόσχημα βέβαια τις επενδύσεις του εύκολου κέρδους.
Θεοδόσης Πάνου
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.