Αν και πριν δυο μέρες φαινόταν να έχει μετανοιώσει για τις πράξεις του, επανέρχεται αρνούμενος το έγκλημά του - Συνεχίζεται η παγκόσμια ...
Αν και πριν δυο μέρες φαινόταν να έχει μετανοιώσει για τις πράξεις του, επανέρχεται αρνούμενος το έγκλημά του - Συνεχίζεται η παγκόσμια κατακραυγή«Δεν έκανα τίποτα κακό» λέει τώρα ο αμερικανός οδοντίατρος Γουόλτερ Πάρκερ, ο άντρας που έχει ταυτοποιηθεί και παραδεχθεί ότι σκότωσε το πιο διάσημο και αγαπητό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σεσίλ!
Ο Πάλμερ εμφανίστηκε μετά από σιωπή δύο ημερών και με δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρνείται ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του - που έχει ξεσηκώσει φιλόζωους και μη παγκοσμίως - διαλαλώντας πως «δεν έκανε τίποτα κακό».
Πάντως δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη οι αρχές της Ζιμπάμπουε, που διά της υπουργού Περιβάλλοντος Όπα Μουσινγκούρι ζήτησαν την Παρασκευή την έκδοσή του, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει: «Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την έκδοσή του στην Ζιμπάμπουε για να δικαστεί για την παράνομη ενέργεια που έχει διαπράξει», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο «ξένος λαθροθήρας», όπως ανέφερε τον Πάλμερ, πλήρωσε για να μετάσχει σε ένα παράνομο κυνήγι.
Ο ευκατάστατος οδοντίατρος από τη Μινεσότα έχει ήδη με γραπτή δημόσια δήλωσή του παραδεχθεί ότι εκείνος σκότωσε το 13χρονο λιοντάρι, το οποίο ήταν πολύ αγαπητό στους τουρίστες και αποτελούσε αντικείμενο μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά υποστήριξε ότι είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς και ότι πίστευε πως είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για το κυνήγι.
Η Μουσινγκούρι σημείωσε επίσης ότι από τους κυνηγετικούς κανονισμούς της Ζιμπάμπουε απαγορεύεται η χρήση τόξου και βελών στο κυνήγι, κάτι το οποίο έκανε ο Πάλμερ για να σκοτώσει το λιοντάρι, και σημείωσε πως ο γενικός εισαγγελέας της χώρας της έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε, ο Σέσιλ δελεάστηκε για να βγει από το εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου ζούσε προστατευμένος, με την χρήση κρέατος ως δόλωμα, προτού τον κυνηγήσουν, τον τραυματίσουν με ένα βέλος και τελικά τον αποτελειώσουν έπειτα από 40 ώρες που τον παρακολουθούσαν.
Ο Πάλμερ κατάφερε να επιστρέψει στις ΗΠΑ προτού οι αρχές της Ζιμπάμπουε ενημερωθούν για το θέμα, σημείωσε η υπουργός.
«Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να συλλάβουμε τον ξένο λαθροθήρα, επειδή είχε ήδη δραπετεύσει στην χώρα καταγωγής του», κατέληξε η Μουσινγκούρι.
Σημειώνεται ότι με σύντομη δήλωση, που έγινε προτού κατατεθεί το επίσημο αίτημα έκδοσης από την Ζιμπάμπουε, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τυχόν αίτημα για την έκδοσή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.