Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ: «Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ!» ΛΕΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ο εισαγγελέας Εφετών υποστηρίζει ότι η συνομιλία που είχε ο βουλευτής της Χ.Α με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά στη Βουλή, αφορούσε...


Ο εισαγγελέας Εφετών υποστηρίζει ότι η συνομιλία που είχε ο βουλευτής της Χ.Α με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά στη Βουλή, αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν -όπως λέει - να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμηςΣε απαλλακτική πρόταση για τον βουλευτή της Χρυσή Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, και την περιβόητη υπόθεση με την καταγραφή των συνομιλιών του με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, καταλήγει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας.




Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός με πρόταση του προς το συμβούλιο Εφετών, ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Ηλία Κασσιδιάρη για την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον Τ. Μπαλτάκο.

Ο κ. Λιόγας με μία πρόταση 32 σελίδων, ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόσφατα αποφυλακισθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής και για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιόγας, υποστηρίζει ότι η συνομιλία που είχε ο Ηλίας Κασσιδιάρης με τον Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του τελευταίου στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2013 αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν -όπως λέει - να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Η πρόταση

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρότασή του ο κ. Λιόγας: "Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου.... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο ...".

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την ίδια την κατάθεση του Τ. Μπαλτάκου. Ακόμη στη πρότασή του ο εισαγγελέας αναφέρει: "Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο..., υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή.... ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του".

Τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών το οποίο θα από φανεί με βούλευμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.