Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΟΣ!!! ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!

Επιδημία τύφου έχει ξεσπάσει στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη προειδο...

Επιδημία τύφου έχει ξεσπάσει στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα κρούσματα της ασθένειας λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί έξι κρούσματα από την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), εκπρόσωποι της οποίας ήρθαν σε επαφή με κατοίκους του Γιάρμουκ στη γειτονική Γιάλντα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. Ο τύφος προκαλείται από μολυσμένο νερό ή τρόφιμα και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, πυρετό και κοιλιακό άλγος. Χωρίς θεραπεία, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές και ένας στους πέντε πεθαίνει.

"Φοβόμαστε ότι αυτά τα κρούσματα αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου επειδή η διάλυση των υπηρεσιών υγείας και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής προκαλούν έναν τεράστιο, τεράστιο κίνδυνο διάδοσης των ασθενειών" είπε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες.

"Η κατάσταση είναι απελπιστική" και εντός του καταυλισμού μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν, πρόσθεσε ο Γκάνες μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς από την Ιερουσαλήμ.

Ο καταυλισμός που ιδρύθηκε το 1957 κοντά στη Δαμασκό για να φιλοξενήσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έχει γίνει το σύμβολο της αντίστασης των ανθρώπων στις περιοχές που ελέγχονται από τους Σύρους αντάρτες, αφότου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος τον πολιόρκησαν, το 2013. Οι μάχες γύρω από και μέσα στον καταυλισμό άφησαν χωρίς στέγη, νερό, τρόφιμα και φάρμακα 18.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 3.500 παιδιά. Το 95% των Παλαιστίνιων κατοίκων του Γιάρμουκ βασίζεται στις υπηρεσίες του ΟΗΕ για να τραφεί. "Οι γυναίκες πεθαίνουν στη γέννα λόγω έλλειψης φαρμάκων, τα παιδιά τρώνε χορτάρια γιατί δεν έχουν φαγητό και η βασική παροχή πόσιμου νερού δεν λειτουργεί από πέρσι τον Σεπτέμβριο", εξήγησε ο Γκάνες.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, το 2011, στο Γιάρμουκ ζούσαν 160.000 Παλαιστίνιοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.