Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ...!!!

Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των σ...


Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα.

Η χρήση αυτού του όπλου θεωρήθηκε απαραίτητη από τις ΗΠΑ για την αποφυγή μεγάλης στρατιωτικής απόβασης με πολλούς νεκρούς καθώς και ο μόνος ικανός δρόμος να πεισθεί ο αντίπαλος σε άνευ όρων παράδοση. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα. Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε.

Ο αρχικός αριθμός των θυμάτων που πέθαναν ακαριαία από τη ρίψη της βόμβας υπολογίζεται σε περίπου 70.000 στη Χιροσίμα, όμως οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 90.000-166.000.

Ο μη-κερδοσκοπικός μιντιακός οργανισμός Public Radio International (PRI) δημιούργησε μια εφαρμογή που δείχνει με τη βοήθεια του Google Maps, ποια θα ήταν η έκταση της καταστροφής, εάν βομβαρδιζόταν σήμερα οποιοδήπτε μέρος του πλανήτη με μια βόμβα ίδιου βεληνεκούς σαν αυτή που έπληξε τη Χιροσίμα. Το συγκλονιστικό application, υπολογίζει τις απώλειες με βάση επιστημονικά στοιχεία και βιβλιογραφικές αναφορές, χωρίς όμως να υπολογίζει γεωγραφικά ή κλιματολογικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.