Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ: ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Σπασμένοι τάφοι, αγριόχορτα και μια εικόνα εγκατάλειψης… Θα μπορούσε να ήταν ένα από τα τόσα κοιμητήρια στις κατεχόμενες περιοχές τα οπ...


Σπασμένοι τάφοι, αγριόχορτα και μια εικόνα εγκατάλειψης… Θα μπορούσε να ήταν ένα από τα τόσα κοιμητήρια στις κατεχόμενες περιοχές τα οποία έπεσαν θύματα λεηλασίας από τους βέβηλους κατακτητές.

Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για κοιμητήριο το οποίο βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή την εικόνα παρουσιάζει το παλιό κοιμητήριο Πάνω Λακατάμιας στην ενορία Αγίου Νικολάου, το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει κλείσει.

Ωστόσο, εκεί βρίσκονται θαμμένα αρκετά άτομα. Η εικόνα της εγκατάλειψης και της βεβήλωσης δεν είναι καινούργια, αλλά πολλών χρόνων, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και συγγενών ατόμων που βρίσκονται θαμμένα εκεί.

Δυστυχώς, ο χώρος, εκτός από την έλλειψη συντήρησης, είναι προφανές ότι έτυχε βεβήλωσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, κατά καιρούς νεαρά άτομα εισέβαλλαν στον χώρο του κοιμητηρίου και προέβαιναν σε διάφορες καταστροφές. Έσπαζαν σταυρούς και πλάκες από τάφους και προέβαιναν σε διάφορες άλλες καταστροφές.

Μετά από παράπονα κατοίκων και συγγενών, μπήκε κλειδαριά στην πόρτα και το κοιμητήριο έκλεισε, ώστε να μην μπορεί εύκολα να εισβάλει ο οποιοσδήποτε σε αυτό και να προβαίνει σε καταστροφές.

Παρόλα αυτά, το κοιμητήριο εξακολουθούσε να παρουσιάζει μια άθλια εικόνα, καθώς κανένας δεν προέβη σε οποιαδήποτε διορθωτική επέμβαση στον χώρο.

Πριν από κάποιον καιρό μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε στον χώρο και εκδήλωση διαμαρτυρίας από συγγενείς ατόμων που έχουν θαμμένους συγγενείς εκεί.

Έγιναν παραστάσεις και προς την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας τους πάρα πολλές φορές, αλλά και προς την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, στην εκκλησιαστική περιφέρεια της οποίας υπάγεται η εκκλησιαστική ενορία της περιοχής.

Όπως ισχυρίζονται, παρόλο που έλαβαν κατά καιρούς διάφορες διαβεβαιώσεις για συντήρηση του χώρου, εντούτοις, τίποτε δεν έγινε.

Μητροπολίτης Ταμασού: Έδωσα εντολή να καθαριστεί και να ταυτοποιηθούν οι τάφοι

Ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Φ», ανέφερε ότι όντως το συγκεκριμένο κοιμητήριο παρουσιάζει μια πολύ άσχημη εικόνα.

«Επικοινωνήσαμε με την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας και τους δώσαμε εντολή να καθαρίσουν το κοιμητήριο και να ταυτοποιήσουν τους τάφους», ανέφερε ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

«Ήδη έκαναν σύσκεψη οι επίτροποι και θα τακτοποιήσουν το θέμα. Ήρθε και σε μένα το θέμα και πήγα και είδα τον χώρο. Έδωσα εντολές να το τακτοποιήσουν και ήδη μαζεύουν χρήματα για αυτό τον σκοπό. Έδωσα επίσης εντολές ό,τι χρειάζεται ο χώρος να αναλάβουν να το φτιάξουν, διότι δεν μπορούν να έχουν ένα κοιμητήριο σε αυτή την κατάσταση. Τους είπα επίσης να κάνουν μελέτη για να ταυτοποιηθούν οι τάφοι και να γίνει κάτι όμορφο εκεί. Ο λόγος που καθυστερεί είναι ότι πήγαν να καθαρίσουν, αλλά κάποιοι συγγενείς τους απέτρεψαν. Τους είπα να καθαρίσουν τον χώρο και θα έρθω εγώ σε επαφή με τους συγγενείς για να διευθετήσουμε το θέμα, διότι για το θέμα του εξωραϊσμού θα πρέπει να μετακινηθούν περιμετρικά του κοιμητηρίου οι τάφοι και να κτιστεί ένα εκκλησάκι στον χώρο και να γίνει χώρος πρασίνου και να είναι μια όμορφη εικόνα», κατέληξε ο μητροπολίτης Ταμασού.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.