Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KOYΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ... Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΟΥ

Αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους βρίσκονται η Καλομοίρα και ο σύζυγός της Γιώργος Μπούσαλης. Ο ένας απ...



Αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους βρίσκονται η Καλομοίρα και ο σύζυγός της Γιώργος Μπούσαλης. Ο ένας από τους δίδυμους γιους τους, ο δύο ετών Δημήτρης διαγνώστηκε με μυασθένεια Gravis, στο νοσοκομείο παίδων Fairfax στη Βιρτζίνια, φέρνοντας πλέον νέα δεδομένα στην οικογένεια.

Η ίδια η τραγουδίστρια αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της blog την περιπέτεια με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κατά 12 ώρες μεγαλύτερος γιος της, ενώ προέτρεψε τους αναγνώστες του να συμβάλουν στον αγώνα που δίνουν μικρά αγγελούδια με σοβαρές ασθένειες ή ζώντας κάτω από συνθήκες ανέχειας.

«Ο μικρός Δημήτρης μας ήταν στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες κι επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι πριν από δεκαπέντε μέρες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που πηγαίνει καλύτερα. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πεσμένα βλέφαρα, οι γιατροί συμπέραναν πως είχε μυασθένεια Gravis. Είναι μια σπάνια νευρολογική ασθένεια, και ακόμη σπανιότερη σε παιδιά δύο ετών, αλλά είμαστε ευγνώμονες που τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και αισθανόμαστε έτοιμοι γι' αυτό το νέο ταξίδι στη ζωή μας. Το τρυφερό μήνυμα που ανέβασε στο blog της: «Η αγάπη τα γιατρεύει όλα! Δώστε αγάπη, υγεία, δύναμη, χαρά»Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς στο Fairfax Children's Hospital στη Βιρτζίνια και φυσικά το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον για την άψογη φροντίδα που παρείχαν στον γιο μας. Είναι όλοι ήρωες σε αυτά τα νοσοκομεία και αξίζουν τον σεβασμό μας».

Προσευχές

Ολο αυτό το διάστημα η γλυκιά Καλομοίρα και ο άνδρας της είχαν στο πλευρό τους τις οικογένειές τους (τους βοηθούσαν κρατώντας τον άλλο γιο τους, τον Νίκο), ενώ -όπως σημειώνει στο κείμενό της- αποκαλυπτική ήταν η συνάντησή της με τους γονείς παιδιών που υπέφεραν από άλλες, ακόμη πιο σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο δεν μπόρεσε να μην καταθέσει τα συναισθήματά της βλέποντας τον Δημητράκη τους στο κρεβάτι του πόνου. «Πάντα προσευχόμουν για τα παιδιά, ώστε να γίνουν καλύτερα και επισκεπτόμουν νοσοκομεία για να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους. Αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Ο γιος μου ήταν στην "άλλη πλευρά" και ο έντονος πόνος που νιώθαμε ο Γιώργος και εγώ ήταν απλά απερίγραπτος. Εύχομαι κανένας γονιός να μη χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο, ποτέ! Ανέμελες στιγμές για τα δύο αγγελούδια της ΚαλομοίραςΣυνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε για την υγεία μας. Εύχομαι και προσεύχομαι να βρεθούν θεραπείες για όλες τις ασθένειες που υπάρχουν. Οσο περισσότερες έρευνες μπορέσουμε να κάνουμε για τις παθήσεις τόσο καλύτερα "εξοπλισμένοι" θα είμαστε, Θεού επιτρέποντος, όταν κάποιος νοσήσει από κάποια από αυτές» έγραψε η Καλομοίρα.

Τι είναι η μυασθένεια Gravis

Η μυασθένεια Gravis (MG) είναι μια νόσος που εκδηλώνεται κυρίως σε ενηλίκους και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σε παιδιά. Είναι η ίδια ασθένεια από την οποία έπασχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση των βλεφάρων.

Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός κατασκευάζει αντισώματα έναντι των ίδιων των συστατικών του.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο Νίκο Δεληγιώργη, εμφανίζεται πολύ σπάνια στα παιδιά, γι' αυτό και οι ειδικοί δεν έχουν πολλά στοιχεία όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου.

Αντισώματα

Στη μυασθένεια Gravis τα αυτο-αντισώματα καταστρέφουν μεγάλο μέρος των υποδοχέων ακετυλοχολίνης, δηλαδή των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση και κλινικά αυτό εκφράζεται με μυϊκή αδυναμία.

Ολοι οι μύες προσβάλλονται, αλλά χαρακτηριστική είναι η προσβολή των μυών του προσώπου (πτώση των βλεφάρων), των οφθαλμικών μυών (διπλωπία), των μυών της ομιλίας (δυσαρθρία) και των μυών της κατάποσης (δυσκαταποσία).

Η μυασθένεια Gravis γίνεται απειλητική για τη ζωή του ασθενούς, όταν προσβάλλει την αναπνοή. Σήμερα η MG μπορεί να ελεγχθεί, καθώς υπάρχουν διάφορες θεραπείες (φαρμακευτική αγωγή, αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα) που είναι διαθέσιμες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μυϊκή αδυναμία, γι' αυτό και οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να ζήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.