Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩ ΠΩ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ...!! ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....!!!

Το να βγάζεις χρήματα από κάτι που αγαπάς είναι κάτι σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό, καθώς απεδείχθη πολύ προσοδοφόρο, είναι να κερδίζε...



Το να βγάζεις χρήματα από κάτι που αγαπάς είναι κάτι σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό, καθώς απεδείχθη πολύ προσοδοφόρο, είναι να κερδίζεις από κάτι που... μισείς. Bert Carlson, εκ Σουηδίας, είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, καθώς, αν και ένθερμος πολέμιος των προσφύγων, χάρη σε αυτούς ακριβώς έγινε μεγιστάνας, χωρίς υπερβολή.

Ο Carlson είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας και πρώην τηλεοπτικός σταρ. Κάποτε μάλιστα ίδρυσε και κόμμα στην πατρίδα του με το όνομα Νέα Δημοκρατία, βασική γραμμή του οποίου ήταν το «έξω οι μετανάστες». Το κόμμα του, ένα σύντομο χρονικό διάστημα διαδραμάτισε ρόλο στη Βουλή και διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Σουηδία πρέπει να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για τους μετανάστες. Καθώς, όμως, πολλές φορές, όταν το χρήμα μπαίνει από την πόρτα, η ιδεολογία φεύγει από το παράθυρο, ο Κάλσον ως γνήσιος πραγματιστής, κατάφερε να κερδίζει μια περιουσία από τη στέγαση των μεταναστών που συρρέουν στη Σουηδία. Η χώρα, εξάλλου, δέχεται τους περισσότερους κατά κεφαλήν αιτούντες άσυλο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη από τις αρχές του εμφυλίου στη Συρία πριν από 4 χρόνια..





Συγκεκριμένα, η εταιρεία του με την ονομασία Jokarjo έχει αναλάβει τη στέγαση περίπου 5.000 μεταναστών σε 30 σημεία, ενώ είναι ο κύριος προμηθευτής της σουηδικής κυβέρνησης για την προσωρινή στέγαση των αιτούντων άσυλο, σε ένα επιχειρηματικό κλάδο που αναμένεται να διπλασιάσει το τζίρο του αυτό το χρόνο, μετά τον τριπλασιασμό του το 2014.

Όπως λέει για τον εαυτό του ο Carlson, «είμαι ο καλύτερος σε όλη τη Σουηδία, στην επιχειρηματικότητα».

Σημειώνεται ότι η Σουηδία, μια χώρα με πληθυσμό μόλις 9,8 εκατ., δέχτηκε 81.000 πρόσφυγες το 2014 και αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό αυτό το χρόνο. Η κυβέρνηση προορίζει 4,8 δισεκ. δολάρια για την μετανάστευση και την κοινωνική ενσωμάτωση, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 4% του συνολικού προϋπολογισμού της Σουηδίας για το 2016. Χωρίς άλλα διαθέσιμα διαμερίσματα για τους αιτούντες άσυλο, η σουηδική υπηρεσία μετανάστευσης πληρώνει εταιρείες για να τους στεγάσει σε κτίρια, όπως ξενοδοχεία και ξενώνες που δεν χρησιμοποιούνται.

Ο ίδιος ο Carlson, πάντως, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πως «η Σουηδία πρέπει να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για τους μετανάστες».

Υποστηρίζει πως εντόπισε νωρίς την ανάγκη για στέγαση των μεταναστών και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια να την παρέχει στη μισή τιμή από αυτήν που πλήρωνε το κράτος εκείνη την περίοδο.

Ο αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός τομέας έχει προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Wallenbergs, μια από τις ισχυρότερες βιομηχανικές οικογένειες της Σουηδίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της... πίτας έχει η Jokarjo. Τα κέρδη της από την προσωρινή στέγαση των προσφύγων μόνο για φέτος ανέρχονται σε 20,2 εκατ. δολάρια, τρεις φόρες περισσότερα από τους ανταγωνιστές της.

Η υπηρεσία μετανάστευσης εκτιμά πως η στέγαση των αιτούντων άσυλο θα στοιχίσει περίπου 359,3 εκατ. δολάρια αυτόν το χρόνο, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος φροντίδας ασυνόδευτων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.