Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ...

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και πλήθος πιστών έγινε χθες το απόγευμα η υποδοχή του ιερότερου συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού, της εικόνας τ...


Με ιδιαίτερη ευλάβεια και πλήθος πιστών έγινε χθες το απόγευμα η υποδοχή του ιερότερου συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού, της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κολωνό.

Τη θαυματουργή εικόνα μετέφερε ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο και ηγούμενο της Μονής Σουμελά αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα, τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Ιερού Προσκυνήματος.

«Ήρθε η ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά και πάλι στον τόπο της, στην Αθήνα, γιατί από εδώ ξεκίνησε πριν από πολλούς αιώνες το μεγάλο και θαυμαστό ταξίδι της προς Τραπεζούντα του Πόντου. Αθηνιώτισσα ήταν, αλλά η ίδια επέλεξε να ταξιδεύσει εναέρια από την Αθήνα στις ακτές του Ευξείνου Πόντου», ανέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας

«Με σεβασμό και καρτερικότητα, και μεγάλη λαμπρότητα, υποδεχόμαστε στα μέρη τα δικά μας την Παναγία Σουμελά, τη δικιά μας Παναγία, την Παναγία όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Σε πομπή οι πιστοί συνόδευσαν την εικόνα στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και αργότερα η εικόνα εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.

www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.