Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΝΤΩΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Αντισυγκέντρωση στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών»...


Αντισυγκέντρωση στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο βρίσκεται από τις 16.00 σε εξέλιξη στην πλατεία Βικτωρίας.






Το σχετικό κάλεσμα το απηύθυνε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά ως αντισυγκέντρωση στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών».

Λόγω των δυο συγκεντρώσεων η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επεισοδίων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα, κόβοντας στη μέση την πλατεία. Από την πάνω πλευρά διαδηλώνουν οι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες κι απο την κάτω οι κάτοικοι της περιοχής.

Ανοιχτή παραμένει για την ώρα η 3η Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για την ίδια πάνω κάτω ιστορία που εκτυλίχθηκε και στον Άγ. Παντελεήμονα έχοντας ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της γειτονιάς σε γκέτο χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως ρατσιστών και δολοφόνων. Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός δε θα αφήσουμε τη γειτονιά στα χέρια τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να δράσουν εναντίον των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στη πλατεία», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα για την αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση.

«Δε θα αφήσουμε να εξελιχθούν σκηνές ρατσιστικού μίσους και ανθρωποφαγίας μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αρκετές εικόνες φρίκης έχουν φωλιάσει στις ψυχές τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά στην ανακοίνωσή του.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.