Μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄90 στο ραδιόφωνο αλλά και την τηλεόραση. Ο Πέτρος Κωλέτης, έχασε τη μάχη με τη ζωή, νικημένος από τον καρκ...
Μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄90 στο ραδιόφωνο αλλά και την τηλεόραση. Ο Πέτρος Κωλέτης, έχασε τη μάχη με τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση στο συκώτι.
Ήδη τις τελευταίες ώρες, φίλοι και γνωστοί του λένε το τελευταίο αντίο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πόσο γρήγορα έφυγε από κοντά τους ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος.
Ο Πέτρος Κωλέτης σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε πει:
«Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα»
WHO IS WHO
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει.
Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές τηςΟρχήστρας Ποικίλης Μουσικής.
Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου.
Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν στο έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.
Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram [σημερινή Universal ]. Ο πρώτος δίσκος – CD είχε τον τίτλο«Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις»σε μουσική ΑλέξηΠαπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.
Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία πάλι με τον ΑλέξηΠαπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα που ο δίσκος είχε τον τίτλο «Πρώτη Προβολή»
Το 1993 τραγουδάει έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στο δίσκο του την κα Δούκισσα και την Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο που είχε τίτλο – τον τίτλο του δίσκου – «Τα τραγούδια μας».
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΟΙΒΟΣ
στίχοι: ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
Το 1995, συνεργάζεται επιτέλους και δισκογραφικά με τον Μ. Πλέσσα.. Τίτλος του δίσκου «Τώρα είναι η σειρά μου» με συνθέτες τους M. Πλέσσα, Αλ. Παπαδημητρίου, Σταμ. Σπανουδάκη, Φοίβο και με στιχουργούς του δίσκου τους Μάνο Κουφιανάκη,Ναταλία Γερμανού, Εύη Δρούτσα, Γιάννη Τζουανόπουλο, Ελένη Γιαννατσούλια και Λουκίλα Καρρέρ. Την ίδια χρονιά συμμετέχει σ’ ένα δίσκο τουΦοίβουκαι της Ελένης Γιαννατσούλια με τον τίτλο «Για σένα και για μένα» στο πλάϊ κορυφαίων τραγουδιστών όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Θάνος Καλλίρης, ο Διονύσης Σχοινάς, η Πωλίνας κ.α.
Το 1997 αλλάζει δισκογραφική στέγη και βρίσκεται στην Β.Μ.G. Τίτλος του CD εκείνου «Όνειρο θά” μαι», με τραγούδια του Αλέξη Παπαδημητρίου και του Αγγελου Πυριόχου.
Στα μέσα του 1997 ο Πέτρος Κωλέτης φεύγει για την Αμερική όπου για δύο χρόνια εμφανίζεται σε μπουάτ και μουσικές σκηνές , κυρίως της Νέας Υόρκης.
Επιστρέφοντας απέχει για δύο χρόνια από τις πίστες και επενέρχεται το 2002 στο πλευρό μιας κορυφαίας ελληνίδας τραγουδίστριας. Η ταμπέλα του κέντρου έγραφε : Τζένη Βάνου – Πέτρος Κωλέτης.
Τον επόμενο χρόνο κάνει ένα πείραμα προσπαθώντας να μπλέξει σε μια νυχτερινή πίστα το ρεμπέτικο και το ελεφρό τραγούδι : Παύλος Κοντογιαννίδης – Πέτρος Κωλέτης.
Σήμερα , έχοντας την ανάγκη να τραγουδήσει πιο ψαγμένο στίχο, ετοιμάζει ένα CD – έκπληξη με εντελώς νέους δημιουργούς στο χώρο της σύνθεσης και του στίχου που θα κυκλοφορήσει την περίοδο 2007 – 2008.
Ο Πέτρος Κωλέτης ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, έχοντας τότε καθηγητή στο τραγούδι τον Μενέλαο Θεοφανίδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.