Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

5,2 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αλλά και την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η ένταση του σεισμού ήταν 5,2 ρίχτερ...


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αλλά και την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η ένταση του σεισμού ήταν 5,2 ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία και 23 χιλιομέτρων από τον Πύργο. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Κρέστενα Ηλείας.



Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Δυτική Ελλάδα αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Κάτοικοι της περιοχής που εντοπίζεται το επίκεντρο, λένε ότι η δόνηση είχε ένταση αλλά και διάρκεια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον σεισμολόγο κύριο Λέκκα, η περιοχή έχει δώσει και στο παρελθον σεισμού μέχρι και 5,6 ρίχτερ. Στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, υπάρχουν αναφορές για ζημιές οικοσκευές. Υπάρχουν επίσης, κάποιοι μετασεισμοί της τάξεως των τριών ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εικάζουν ότι πρόκειται για την κύρια δόνηση.

Πηγή: Tempo24, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.