Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΗ Μ@Λ@ΚΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ: ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!

Το ζήτημα της ίδρυσης «Αστυνομίας Μεταφορών» αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά εκείνα σταθερής τροχιάς, όπως το τρένο...

Το ζήτημα της ίδρυσης «Αστυνομίας Μεταφορών» αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά εκείνα σταθερής τροχιάς, όπως το τρένο και το μετρό, έφερε στην δημοσιότητα το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε βαγόνι του ΗΣΑΠ το βράδυ της Κυριακής.

Το βιντεάκι που ανέβηκε από επιβάτη στο διαδίκτυο δείχνει έναν υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι να αντιμετωπίζει με άσχημο τρόπο, που πολλοί χαρακτήρισαν ρατσιστικό, έναν αφρικανό μετανάστη. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «εγώ κάνω κουμάντο εδώ» και «έλα, βγάλ'το», ο υπάλληλος προσπαθούσε να διώξει από το βαγόνι τον Αφρικανό γιατί είχε μαζί του μια βαλίτσα, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπεται να επιβιβαστεί μόνο στο τελευταίο βαγόνι του συρμού, κάτι που όμως δεν προκύπτει από τον κανονισμό.

Αποτέλεσμα ήταν η εταιρία λειτουργίας του ΗΣΑΠ, η ΣΤΑΣΥ, να εκδόσει ανακοίνωση χθες Δευτέρα, με την οποία όχι μόνο καταδίκαζε το περιστατικό αλλά ενημέρωνε ότι πρόκειται να ενεργοποιηθεί η ρήτρα πρόκλησης ζημίας που προβλέπεται στην σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι, στο δυναμικό της οποίας ανήκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα το Έθνος, στο υπουργείο Μεταφορών εξετάζουν όμως ένα γενικότερο σχέδιο πλήρους αντικατάστασης των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης στα μέσα μεταφοράς με αστυνομικούς, που θα απασχολούνται ειδικά στον τομέα αυτό. Για το ζήτημα μάλιστα έχει ήδη υπάρξει συζήτηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει επιτευχθεί «πολιτική συμφωνία» για την παραχώρηση περίπου 250 αστυνομικών, που θα αναλάβουν την φύλαξη των σταθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η αμοιβή των αστυνομικών αυτών θα εξακολουθήσει να γίνεται από την ΕΛΑΣ, που όμως θα εισπράττει απευθείας τα χρήματα από την ΣΤΑΣΥ βάσει σύμβασης που θα δημιουργηθεί.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.