Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ!!!

Ολοκληρωμένη ενημέρωση και συμβουλές σε θέματα, που απασχολούν τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και τους φροντιστές τους, πρ...

Ολοκληρωμένη ενημέρωση και συμβουλές σε θέματα, που απασχολούν τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και τους φροντιστές τους, προσφέρει η ιστοσελίδα schizophrenia24x7, ένα εκπαιδευτικό site, που, πλέον, διατίθεται και στα Ελληνικά
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ασθενείς καθώς και οι συγγενείς τους έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα από την ιστοσελίδα schizophrenia24x7, η οποία μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Η σχιζοφρένεια είναι μια σύνθετη ασθένεια. Όσοι πάσχουν από αυτήν έχουν δυσκολίες στη διαδικασία της σκέψης τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργανωμένη σκέψη και ασυνήθιστη ομιλία ή συμπεριφορά (όλα αυτά που είναι γνωστά ως «συμπτώματα της ψύχωσης» ή «ψυχωσικά συμπτώματα»)

Η φαρμακευτική εταιρία Janssen, μέσα από το schizophrenia24x7.gr, την ιστοσελίδα που αφιερώνεται αποκλειστικά στην ασθένεια, επιθυμεί να περάσει το μήνυμα ότι, όταν κάποιος έχει σχιζοφρένεια, δεν σημαίνει ότι έχει «διχασμένη προσωπικότητα», όπως υποδηλώνει το όνομα της νόσου, αλλά ότι ίσως βλέπει τον κόσμο διαφορετικά απ' ό,τι οι γύρω του. Αν και η σχιζοφρένεια είναι βασανιστική και τρομακτική, δεν είναι απίθανο για ένα άτομο που πάσχει από την ασθένεια αυτή να έχει καλή ποιότητα ζωής και ενδεχομένως να διατηρήσει την εργασία του. Όπως όλοι οι ασθενείς, που πάσχουν από μια μακροχρόνια ή υποτροπιάζουσα ασθένεια, τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορούν να μάθουν πώς να διαχειρίζονται την πάθησή τους και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

Η ιστοσελίδα schizophrenia24x7.gr απευθύνεται σε ασθενείς, φίλους και φροντιστές. Προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τη σχιζοφρένεια, τη σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, τη σημασία της διατήρησης της φυσικής κατάστασης των ασθενών, αλλά και συμβουλές προς τους φροντιστές. Επίσης παρουσιάζει παραδείγματα ασθενών, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ζωή, δουλεύοντας, κάνοντας παρέα με φίλους κτλ. Eνθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, βοηθάει στην αντιμετώπιση της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.