Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!! ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔ@ΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών, αλλά και φορέων ή εταιρειών στο κάλεσμα του Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους ...

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών, αλλά και φορέων ή εταιρειών στο κάλεσμα του Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες, για συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως επεσήμαναν οι Αρχές, όταν τελειώσει η διαδικασία συγκέντρωσης, τα φάρμακα θα μεταφερθούν σε ήδη επιλεγμένο σημείο της Ιατρικής Σχολής και η διάθεσή τους θα γίνει σε συνεργασία με τους γιατρούς-μέλη του Παρατηρηρίου. Επίσης, σε πρώτη φάση, θα καλυφθούν οι ανάγκες της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, με την οποία έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία.

Ακόμη, το τμήμα E-learning του ΕΚΠΑ θα προσφέρει 2 απινιδωτές και ινσουλίνες, ενώ όλα τα υπόλοιπα είδη, αν υπάρξουν, θα διατεθούν στο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» της Περιφέρειας Αττικής, μετά από σχετική συμφωνία που έχει ήδη γίνει.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι το το E-Learning του πανεπιστημίου Αθηνών, ήδη προέβη στην υλοποίηση Προγράμματος εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με τίτλο «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για μη Ομιλούντες Ελληνικά». Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διατέθηκε δωρεάν σε πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να αποκτήσουν βασικές γνώσεις ελληνικής γλώσσας για την καθημερινή επικοινωνία τους κατά το διάστημα παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πρόγραμμα δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 153 άτομα και η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 7 Μαρτίου. Η εκπαίδευση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου, υλοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους στο αντικείμενο εκπαιδευτές, καθώς και την απαραίτητη διοικητική, γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη. Μάλιστα, για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και εποπτεία της εκπαίδευσής τους, δημιουργήθηκαν τέσσερα επιμέρους ηλεκτρονικά τμήματα.

Όπως επισημαίνουν οι πρυτανικές Αρχές, η συμμετοχή στις δράσεις του Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες είναι εθελοντική και ανοικτή σε όλες και όλους για προτάσεις για νέες δράσεις (στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@uoa.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.