Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ;;; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ... ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΥΡΗΚΑ;;;

Μπορεί χθες να ξεκίνησε -και να ολοκληρώθηκε- πανηγυρικά η πρώτη επαναπροώθηση μεταναστών από τη Χίο και τη Λέσβο στο Δικελί της Τουρκίας...

Μπορεί χθες να ξεκίνησε -και να ολοκληρώθηκε- πανηγυρικά η πρώτη επαναπροώθηση μεταναστών από τη Χίο και τη Λέσβο στο Δικελί της Τουρκίας, στη βάση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Μαρτίου, η εικόνα όμως σήμερα είναι τελείως διαφορετική.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, οι περίπου 100 μετανάστες που ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθούν σήμερα από τη Χίο στη γειτονική Τουρκία… εξαφανίστηκαν!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Παντελή Φύκαρη του politischios.gr, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο Mega, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας, καθώς «εξαφανίστηκαν» τα περίπου 100 άτομα που θα επέστρεφαν σήμερα στην Τουρκία. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σε όλο το νησί για τον εντοπισμό τους.

Καθώς φαίνεται, οι μετανάστες αυτοί χάθηκαν κατά τη μαζική… απόδραση εκατοντάδων ατόμων από το hotspot στο Χαλκειός της Χίου, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ χθες έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με φρουρούς της Frontex από τη Γαλλία.

Η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες ημέρες είναι εκρηκτική, με πάνω από 200 πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν, για πέμπτη συνεχή μέρα, στο λιμάνι.

Η δημοτική αρχή θα έχει σήμερα συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι.

Χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.