Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΓΙΑ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ...

Διαχρονικοί και ιδιαίτερα δυνατοί είναι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε Έλληνες της Κρήτης και τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς π...


Διαχρονικοί και ιδιαίτερα δυνατοί είναι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε Έλληνες της Κρήτης και τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πολεμιστές που έδωσαν από κοινού τη μάχη ενάντια στη Ναζιστική εισβολή στη Μεγαλόνησο στην Ιστορική Μάχη της Κρήτης, το 1941.

Οι φετινοί εορτασμοί της ιστορικής επετείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών θα είναι ιδιαίτερα πλούσιοι με κοινές εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί με την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και όλες τις Κρητικές οργανώσεις, τόσο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όσο και την Κρήτη όπου αναμένεται να παρεβρεθεί σημαντικός αριθμός Ομογενών και Αυστραλών, καθώς και πολλοί επίσημοι και από τις δύο χώρες και βεβαίως επιζόντες μαχητές της εποχής.

Η αρχή των εκδηλώσεων στην Αυστραλία έγινε στη Μελβούρνη όπου πραγματοποιήθηκε παρέλαση και τελετή στο μνημείο του Άγνώστου Στρατιώτη (Shrine of Remembrance).
Η παρέλαση και η τελετή έγιναν με την παρουσία του Γενικού Κυβερνήτη της Αυστραλίας Peter Cosgrove, ο οποίος να σημειωθεί σπάνια δίνει το παρών σε ανάλογες εκδηλώσεις, αλλά και πολλών επισήμων, εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής και Πολιτειακής ηγεσίας και πολλών εκατοντάδων ομογενών.

Από την Ελλάδα παρέστησαν τιμητικά ο Αντιστράτηγος και Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και ο Δήμαρχος Χανίων Αναστασίος Βάμβουκας.

Το εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε όπως πάντα το παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι στο «Κρητικό Χωριό», παρουσία εκατοντάδων ομογενών με τους Κρητικούς να αποτελούν τους συντριπτικά περισσότερους, όπως και ήταν αναμενόμενο.

Την Κυριακή έγινε δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ευσταθίου.

Σε δηλώσεις του, ο γραμματέας του Συντονιστικού Συμβουλίου για τη Μάχη της Κρήτης, Αντώνης Τσουρδαλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων και επεσήμανε ιδιαίτερα την πολυπληθή παρουσία της νέας γενιάς ως ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον.

Στο Σίδνεϊ τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης θα εορταστούν σε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, ενώ σχετικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.