Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΤΩΡΑ,.. ΦΕΥΓΕΙ ΕΚΤΑΤΚΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ...

Άρωμα... πολιτικής διαπραγμάτευσης έχει η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, την Τετάρτη, προκειμένου να συναντήσει τον ...



Άρωμα... πολιτικής διαπραγμάτευσης έχει η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, την Τετάρτη, προκειμένου να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, σε μία χρονική στιγμή που η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Η αλλαγή προγράμματος του πρωθυπουργού έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των δανείων σε κόμματα και σε ΜΜΕ. Όπως ανακοινώθηκε αυτή η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 το πρωί.

Το ξαφνικό ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι έρχεται λίγη ώρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο αντίστοιχα, όπου ανακοίνωσαν ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια, ένα για τον φόρο εισοδήματος και ένα για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της κάλυψης των δεσμεύσεων για εξεύρεση 1% του ΑΕΠ από κάθε τομέα. Τα δύο σχέδια νόμου θα κατατεθούν με τις κανονικές διαδικασίες, με στόχο να ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Κατρούγκαλο, «η ελληνική κυβέρνηση είναι μια κυρίαρχη κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε, ότι «είναι σωστό να έχουμε στόχους από το μνημόνιο, είναι σωστό να ακούμε τη γνώμη των θεσμών, αλλά την τελευταία λέξη για το πώς θα φτάσουμε στους στόχους την έχει η ελληνική κυβέρνηση». Ειδικά για το αφορολόγητο όριο, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο με μικρότερο αφορολόγητο» από το ύψος των 9.091 ευρώ, αναδεικνύοντας μια από τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.