Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!!!

Για μια ακόμα φορά, λόγοι... ασφαλείας που επικαλούνται οι Αρχές, μαζί με τους νόμους του κράτους, εμπόδισαν την πορεία των Ποντίων που α...

Για μια ακόμα φορά, λόγοι... ασφαλείας που επικαλούνται οι Αρχές, μαζί με τους νόμους του κράτους, εμπόδισαν την πορεία των Ποντίων που ακολούθησε την κεντρική εκδήλωση στο Σύνταγμα, να προσεγγίσει την πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και να θυροκολλήσει το ψήφισμα.

Απογοητεύτηκε ο κόσμος, οργίστηκε αλλά έδειχνε σα να το περίμενε... Είχε άλλωστε κάνει αισθητή την παρουσία του νωρίτερα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες στην πορεία, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων Γ. Βαρυθυμιάδης είπε ότι η Αστυνομία τού πρότεινε... εναλλακτική λύση: «Μας είπαν να κολλήσουμε το ψήφισμα στο... δέντρο»! Ξεκαθάρισε ότι η πορεία δεν έχει τίποτα εναντίον των ανθρώπων που αστυνομεύουν μια και είναι εργαζόμενοι, επέκρινε όμως τους πολιτικούς για τη στάση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτήν εδώ τη χώρα την κυβερνούν ραγιάδες».

Σε απάντηση για την απόφαση των Αρχών να απαγορεύσουν την κατάληξη της πορείας στην πρεσβεία της Τουρκίας, οι συγκεντρωμένοι γύρισαν την πλάτη τους προς την κατεύθυνση εκείνη, τραγούδησαν το «Πάρθεν η Ρωμανία», ενώ χόρεψαν για μια ακόμα φορά τον πυρρίχιο χορό στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας. «Το μήνυμα το στείλαμε», είπε ο Γ. Βαρυθυμιάδης.

Ανάλογη τύχη είχε και η προσπάθεια των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη να θυροκολλήσουν το ψήφισμά τους στο τουρκικό προξενείο, μετά την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Αντ’ αυτού το ψήφισμα παρέλαβε ένστολος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόλο που η διαμαρτυρία αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα, υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται ειρηνικά, η συμβολική αυτή κίνηση δεν κατέστη δυνατό ούτε φέτος να τελεσφορήσει, όπως διαπίστωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.