Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ: ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!!!

Τα συνδικάτα της Νιγηρίας ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις επ' αόριστον, αφού η κυβέρνηση μείωσε τις επιδοτήσεις για το πετρέλ...


Τα συνδικάτα της Νιγηρίας ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις επ' αόριστον, αφού η κυβέρνηση μείωσε τις επιδοτήσεις για το πετρέλαιο, οδηγώντας σε απότομη αύξηση τιμών κατά 67%.

Τα μέλη των εργατικών συνδικάτων της Νιγηρίας έκλεισαν κεντρικούς δρόμους σε όλο το Λαγός, καθώς και την είσοδο προς το αεροδρόμιο, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει κρίνει κάθε απεργία παράνομη.

Σε δήλωσή του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου Μοχάμεντ Μπουχάρι, ο αντιπρόεδρος Γιέμι Οσινμπάτζο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να συνεχίσει να προσφέρει πετρέλαιο σε χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει ρίξει τα έσοδα από το πετρέλαιο για τον Απρίλιο στα 550 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διαδηλώσεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πολυπληθέστερη χώρα Αφρικής, η οποία είδε την ανάπτυξή της να επιβραδύνεται στο 2,8% για το 2015, το χαμηλότερο ποσοστό από το 1999, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό παραγωγό πετρελαίου, η χώρα έχει την ικανότητα να καλύπτει μόνο το 40% των εγχώριων αναγκών της, γεγονός που σημαίνει ότι καταβάλει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα για την εισαγωγή υγρών καυσίμων. Αυτό το έτος, η παραγωγή στο νότο έχει μειωθεί κατά 40% λόγω επιθέσεων ανταρτών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν από καιρό καλέσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξαλείψουν τις επιδοτήσεις στα καύσιμα των καταναλωτών, υποστηρίζοντας ότι στρέφουν την αγορά μακριά από την καθαρή ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια, το Μαρόκο και η Αίγυπτος έχουν περικόψει τις επιδοτήσεις, αλλά μια προσπάθεια το 2012 από την κυβέρνηση της Νιγηρίας να αντιμετωπίσει το θέμα είχε απολογισμό δέκα νεκρούς, μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Ο Φρέντερικ Φασεχούν, πρόεδρος του Κόμματος Ενότητας της Νιγηρίας (UPN), χαρακτήρισε την κίνηση ως «απερίσκεπτη, ανεύθυνη και πραγματικά κακή», και ζήτησε τη διεξαγωγή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποστηρίξει και τις δύο πλευρές.

Αφότου ανήλθε στην εξουσία το 2014, η κυβέρνηση Μπουχάρι έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απεξάρτηση από το πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.