Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Στην θλίψη έχει «βυθιστεί» ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Ανδρέα Μπάρκουλη. Η κηδεία του...

Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μπάρκουλη


Στην θλίψη έχει «βυθιστεί» ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Ανδρέα Μπάρκουλη.

Η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης στις 5.30 μμ.

Ο σημαντικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" όπου και νοσηλευόταν.

Πάλεψε πολύ για να βρίσκεται κοντά στην σύζυγό του, Μαρία και τον γιο του, Νίκο, ωστόσο δεν τα κατάφερε και νικήθηκε.

Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή του χαρακτηριζόταν σταθερή αλλά κρίσιμη. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η σύζυγός του Μαρία Μπάρκουλη μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του δήλωνε ότι έφτασε στο τέρμα. Το απόγευμα της Δευτέρας λανθασμένα κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του, αλλά εκείνος ακόμα το πάλευε.



Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, όπου κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο τον αμέσως επόμενο χρόνο με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις Η.Π.Α όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!» .

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).



Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει παντρευτεί τρεις φορές κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.