Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ... ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ! ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ «ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ»: ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ 38ΧΡΟΝΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΡΙΧΕΣ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΠΕΠΟΝΙΟΥ! - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Η Ραπουνζέλ είναι η πρωταγωνίστρια του διάσημου παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, όμως η ιστορία της Αμερικανίδας «Ραπουνζέλ» δεν είναι κα...




Η Ραπουνζέλ είναι η πρωταγωνίστρια του διάσημου παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, όμως η ιστορία της Αμερικανίδας «Ραπουνζέλ» δεν είναι καθόλου παραμυθένια...

Η 38χρονη, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εκδήλωσε ξαφνικά επαναλαμβανόμενα επεισόδια εμετού και δυσκοιλιότητα, ενώ το στομάχι της είχε πρηστεί εμφανώς. Σύμφωνα με το BBC, τον τελευταίο ένα χρόνο δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα και είχε χάσει περίπου 7 κιλά.

Αφού είχε πια φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να πιεί ούτε νερό χωρίς να κάνει εμετό, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αναιμία και προχώρησαν σε μετάγγιση αίματος.



Η χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε αποκάλυψε την πραγματική αιτία των συμπτωμάτων της 38ρονης: Μια μπάλα τριχών διαμέτρου 15×10 εκατοστών στο στομάχι της (περίπου όσο ένα πεπόνι) και άλλη μία μικρότερη (4×3) στο λεπτό της έντερο.

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα καταγεγραμμένα περιστατικά παγκοσμίως ενός συνδρόμου που έχει λάβει το προσωνύμιο «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ», όπου οι ασθενείς τραβούν εμμονικά και καταπίνουν τις τρίχες τους. Οι τρίχες συσσωρεύονται σταδιακά στο πεπτικό σύστημα και σχηματίζουν συμπαγείς μπάλες –που ονομάζονται τριχοπιλήματα.



Το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» περιλαμβάνει δύο επιμέρους διαταραχές, τηντριχοτιλλομανία (επίμονο τράβηγμα των μαλλιών και γενικώς των τριχών στο σώμα) και την τριχοφαγία (κατάποση τριχών).

Ευτυχώς η ιστορία της 38χρονης είχε αίσιο τέλος, αφού τα τριχοπιλήματα αφαιρέθηκαν με επιτυχία και οι γιατροί σύστησαν στην ασθενή να ακολουθήσει μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες για να αναρρώσει ταχύτερα.

Σχετική έκθεση για το περιστατικό δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Case Reports.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μόλις 88 ακόμη περιστατικά του συνδρόμου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πρόκειται για παιδιά, με το 40% των ασθενών να είναι έως 10 ετών.

Πηγή: Onmed

seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.