Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

«Ναυάγιο» στη σύσταση του ΕΣΡ προτού καν ξεκινήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή - Ο Παππάς επιστρέφει τις αρμοδιότητες για τις τ...

Τηλεοπτικές άδειες: Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου - Κινήσεις απελπισίας για να βγει από το αδιέξοδο




«Ναυάγιο» στη σύσταση του ΕΣΡ προτού καν ξεκινήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή - Ο Παππάς επιστρέφει τις αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ανεξάρτητη Αρχή - Δική της πρόταση νόμου κατέθεσε η ΝΔ - «Εδώ και τώρα εκλογές» ζητάει ο Μητσοτάκης




Σφίγγει επικίνδυνα ο πολιτικός κλοιός γύρω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού βλέπει πλέον ότι το σενάριο για τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη με τη ΝΔ καταρρέει προτού καν κιόλας ξεκινήσει να συζητείται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Επί της ουσίας, το Μαξίμου αυτοπαγιδεύτηκε στον ελιγμό που πήγε να κάνει, δηλαδή να κρατήσει... όρθιο το νόμο Παππά, καταργώντας απλώς τη διάταξη 2Α του νομοθετήματος (αφορά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έστω κι αν αυτό έφτανε για να κριθεί το σύνολο του νόμου 4339/2015 αντισυνταγματικό!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τις όποιες εξελίξεις, σχεδόν λίγη ώρα προτού ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ανακοίνωνε μέσω του ραδιοσταθμού «Real FM» την επιστροφή των αρμοδιοτήτων της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ΕΣΡ.




«Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον υπουργό Επικρατείας. Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς και κάλεσε τη ΝΔ, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.