Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΛΕΜΠΙΑ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΕΥΡΩ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ!

Μεγάλο άνοιγμα της Ελλάδας σε Άραβες Επενδυτές Η Ευρω-Αραβική Σύνοδος 2016 θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα, στις 3 και 4 Ν...







Μεγάλο άνοιγμα της Ελλάδας σε Άραβες Επενδυτές Η Ευρω-Αραβική Σύνοδος 2016 θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, με βασικό θέμα τις κύριες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρω-Αραβική Συνεργασία. Η έναρξη της Συνόδου θα τελεστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Θεματικά, η Σύνοδο θα κινηθεί σε δύο μέρη: το οικονομικό (επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο) και το πολιτικό (ασφάλεια, μετανάστευση, πολιτική σταθερότητα).




Περισσότεροι από 40 σημαντικοί ομιλητές βρίσκονται στο πρόγραμμα της Συνόδου, όπως ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Tammam Saeb Salam, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Διεθνών Επενδύσεων του Μπαχρέιν Hisham Ayoub και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων του Περσικού Κόλπου Abdul Rahim Hassan Al Naqi.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Ενώ, το λόγο αναμένεται να λάβει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το παρόν θα δώσουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.