Ο γεννημένος στη Ρουμανία και φυλακισθείς από το καθεστώς Τσαουσέσκου, Δρ NicholasDima, καθηγητής Γεωγραφίας, Γεωπολιτικής και Δ...
Ο γεννημένος στη Ρουμανία και φυλακισθείς από το καθεστώς Τσαουσέσκου, Δρ NicholasDima, καθηγητής Γεωγραφίας, Γεωπολιτικής και Διεθνών Σπουδών, διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ και εμπειρογνωμόνων της Στρατιωτικής Σχολής στο FortBragg, όπου δίδαξε 1985-1988, γράφει στο βιβλίο του “Journey to Freedom” («Ταξίδι στην Ελευθερία»), ότι ο κομμουνιστής δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου απεχθανόταν (ή φοβόταν;) τους σταυρούς.
Σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του από μια ομάδα επιχειρηματιών από τη Νέα Ορλεάνη . ., έφυγε από την αίθουσα, επειδή ένας πάστορας ευλόγησε το φαγητό! Στη συνέχεια έδιωξε κακήν κακώς τον VasilePungan, διευθύνοντα σύμβουλό του, για το γεγονός ότι δεν τον ενημέρωσε. «Αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό επιβεβαιώνεται από το δημοσιογράφο του Newsweek, Edward Behr στο “Kiss theHand You Cannot Bite: The Rise and Fall of the Ceausescus”, όπου ο Behr επιβεβαιώνει ότι ο Τσαουσέσκου έφυγε νευριασμένος από ένα δείπνο στη Νέα Ορλεάνη, επειδή ο καρδινάλιος επέμεινε να κάνει μια προσευχή πριν από το γεύμα».
Σχετικά με την απέχθεια και το μίσος του προς τον Χριστιανισμό, ο Δρ Dima λέει : «Ο Τσαουσέσκου έδειξε σε όλη τη σταδιοδρομία του, μια βαθιά αποστροφή για τον Θεό και την εκκλησία».
Ο Τσαουσέσκου ως δράκουλας
Ένα άλλο βιβλίο είναι αυτό του αντιστράτηγου Ion MihaiPacepa, το “Red Horizons: TheTrue Story of Nicolae & ElenaCeausescus' Crimes, Lifestyle,and Corruption” («Κόκκινοι Ορίζοντες : Η αληθινή ιστορία των εγκλημάτων, του lifestyleκαι της διαφθοράς του Νικολάε & της Έλενας Τσαουσέσκου».
Κι όμως έμελε ο ρόλος του Χριστιανισμού να είναι καταλυτικός στην πτώση του Τσαουσέσκου!
Το καθεστώτος Τσαουσέσκου, εντυπωσιασμένο από την επίσημη βορειοκορεάτικη ιδεολογία ‘Juche’ («ο άνθρωπος είναι το παν»)μετά την επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα το 1971, ξεκίνησε το πρόγραμμα «Συστηματοποίηση». Αυτή η κομμουνιστική αθεϊστική εθνικιστική ιδεολογία απέρριπτε τον Θεό. Στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, οδήγησε στην καταστροφή χωριών με πληθυσμό κάτω από 1000 άτομα. Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν και η καταστροφή πολλών εκκλησιών. Ως αποτέλεσμα, ο Διαμαρτυρόμενος πάστορας Laslo Tokes, ουγγρικής εθνικότητας, έγινε επικριτής του Τσαουσέσκου και του προγράμματος «Συστηματοποίηση».
Το 1981, ο Tokes (φώτο) έγραψε ένα άρθρο για τις ρουμανικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο περιοδικό Ellenpontok (Counterpoints). Αυτό κινητοποίησε την μυστική αστυνομία, την περιβόητη Securitate να αρχίσει να τον παρακολουθεί και να αρχίσει να τον παρενοχλεί. Ο Tokes άρχισε να κάνει κηρύγματα εναντίον της «Συστηματοποίησης» και οργάνωσε και άλλους ποιμένες για να αντιταχθούν. Η εξέγερσή του οδήγησε τη Σεκιουριτάτε να...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ...
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.