Η αποξήρανση αποτελεί μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης, είναι μία από τις πλέον οικ...
Η αποξήρανση αποτελεί μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης, είναι μία από τις πλέον οικολογικές και οικονομικές όπως και φυσικές μεθόδους, καθώς αυτή η τεχνική επιδρά στο φρούτο δίχως να προξενεί επιβλαβείς αλλοιώσεις σε αυτό (σ.σ. pentapostagma.gr – αποτέλεσμα που προκύπτει/σχετίζεται συχνά με τις διαδικασίες της βιομηχανικής συντήρησης), ενώ αποτελεί τέλος και μία μέθοδος εξοικονόμησης χρημάτων, αν λάβουμε υπόψιν τα αυξημένα κόστη των αποξηραμένων φρούτων.
Σήμερα, θα σας δείξουμε ένα απλό τρόπο για να παρασκευάσετε ένα υγιεινό κολατσιό για όλες τις ώρες.. και όλες τις ηλικίες.. Τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες που μας προστατεύουν από πάρα πολλές ασθένειες, και έτσι είναι πολύ σημαντικό να τα καταναλώνουμε όσο το δυνατόν πιο συχνά..
Το φρούτο θα πρέπει να πλένεται καλά και να κόβεται σε φέτες ίσου πάχους. Όταν κόψετε το φρούτο, τοποθετήστε τις φέτες σε μία από τις σχάρες του σπιτικού αποξηραντή τροφίμων
Περιχύστε με χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με ζάχαρη ή κανέλα και αφήστε τα να αποξηρανθούν.
Αποξηραμένο ακτινίδιο:
αποξηραμένα-φρούτα-2
Πλύνετε τα ακτινίδια και ξεφλουδίστε τα. Με ένα μαχαίρι τεμαχισμού (σ.σ. pentapostagma.gr – mandolin slicer) ή ένα φυσιολογικό μαχαίρι, κόψτε το ακτινίδιο σε φέτες ίσου πάχους – το ίδιο λεπτές. Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τις φέτες στις σχάρες του αποξηραντή.
Αποξηραμένα Πορτοκάλια:
αποξηραμένα-φρούτα-3
Για να φτιάξετε αποξηραμένα πορτοκάλια, θα πρέπει πρώτα να τα ξεφλουδίσετε και στη συνέχεια να τα κόψετε σε λεπτές φέτες με τη χρήση ενός μαχαιριού τεμαχισμού ή ενός μαχαιριού. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα κατάλληλα στις σχάρες του αποξηραντή τροφίμων.
Αποξηραμένες Μπανάνες:
αποξηραμένα-φρούτα-4
Όταν παρασκευάζετε snack φρούτων με αποξηραμένες μπανάνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις κόψετε σε χοντρότερες φέτες. Μπορείτε επίσης να τις «βουτήξετε» σε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού, να τις τοποθετήσετε στις σχάρες του αποξηραντή και να περιχύσετε λίγο λεμόνι, που θα τους δώσει ακόμη πιο νόστιμη γεύση. Στη συνέχεια αφήστε τις να ξηραθούν.
Αποξηραμένα μήλα:
Πλύνετε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα με ένα μαχαίρι, αφαιρέστε το κουκούτσι, και στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους. «Βρέξτε» τις φέτες με χυμό λεμονιού ώστε να αποτρέψετε το καφέ χρώμα. Μπορείτε επίσης να τις πασπαλίσετε με κανέλα και να βάλετε μέλι.
Ο μέσος χρόνος αποξήρανσης στον φούρνο είναι περίπου 8 ώρες. Πάντως, αυτό εξαρτάται και από το πάχος του κομμένου φρούτου γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε σε φέτες ίσου πάχους τα φρούτα. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο λιγότερο θα διαρκέσει ο χρόνος αποξήρανσης. Εάν δεν διαθέτετε αποξηραντή τροφίμων μπορείτε να αποξηράνετε τα φρούτα ακόμη και σε έναν φούρνο με αέρα. Η καλύτερη επιλογή για την αποθήκευσή τους είναι σε σφραγισμένα γυάλινα βάζα. Κλείστε αεροστεγώς τα καπάκια και αποθηκεύστε τα σε σκοτεινό μέρος.
pentapostagma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.