Οι περισσότεροι, ενδίδουν, δυστυχώς στον πειρασμό της κατανάλωσης μίας σακούλας με πατατάκια αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των επαγ...
Οι περισσότεροι, ενδίδουν, δυστυχώς στον πειρασμό της κατανάλωσης μίας σακούλας με πατατάκια αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά σοκαριστικά στοιχεία για τα πατατάκια:
– Τα πατατάκια παρασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν εθισμό
Ο Moss εξηγεί στο βιβλίο του ότι τα πατατάκια σχεδιάζονται στην πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο ώστε να ερεθίζουν ορισμένα κέντρα του εγκεφάλου που οδηγούν έναν άνθρωπο στο να θέλει να φάει περισσότερα – με πιο απλά λόγια, τα πατατάκια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να είναι εθιστικά.
Αυτό που καθιστά ακόμη πιο προβληματική την κατάσταση είναι ότι ο εγκέφαλος είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένος ώστε να επιζητά αλμυρά, λιπαρά τρόφιμα ή γλυκά και έτσι η σχεδίαση δεν είναι μία δύσκολη υπόθεση.. Η πρόσθεση αρκετού αλατιού φαίνεται αρκετή ώστε να καθιστά τον οργανισμό μας να εθίζεται από αυτές τις τροφές..
– Τα πατατάκια προκαλούν καρκίνο
Πολλά από τα πατατάκια της αγοράς περιέχουν το χημικό ακρυλαμίδιο. Το ακρυλαμίδιο ενοχοποιείται για καρκινογενέσεις και η παρουσία του στα πατατάκια καθιστά αυτήν την τροφή μία εκ των πλέον τοξικών τροφών της κατηγορίας των επεξεργασμένων τροφίμων.
Το ακρυλαμίδιο δεν είναι πρόσθετο, όπως η πλειάδα τεχνητών γλυκαντικών ουσιών ή συντηρητικών που υπάρχουν στα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας.
Στην πραγματικότητα, το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται κατά τη διαδικασία παρασκευής των chips. Όταν μία τροφή υψηλή σε υδατάνθρακες ψήνεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 212 βαθμών Fahrenheit, το παράγωγο της διαδικασίας είναι το ακρυλαμίδιο.
Και η σύσταση των chips καθιστά ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα: τα περισσότερα αμυλούχα τρόφιμα τείνουν να παράγουν ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ακρυλαμιδίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.