Με έναν φάκελο 70.000 σελίδων βρίσκεται αντιμέτωπη η εισηγήτρια της υπόθεσης, τη στιγμή που εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος και η οικογέν...
Με έναν φάκελο 70.000 σελίδων βρίσκεται αντιμέτωπη η εισηγήτρια της υπόθεσης, τη στιγμή που εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος και η οικογένεια Σκλαβενίτη ζητούν επίσπευση της διαδικασίας
Παρά τις παρακλήσεις των εργαζομένων στη Μαρινόπουλος να υπάρξει ειδική μέριμνα και επίσπευση των διαδικασιών, η υπόθεση προωθήθηκε μόλις στις 7 Δεκεμβρίου ενώ η αρμόδια εισηγήτρια έχει να διαχειριστεί έναν φάκελο 70.000 σελίδων που αφορά στην υπόθεση αυτή, με λογικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα να προδιαγράφεται και νέα μεγάλη καθυστέρηση. Παράλληλα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η ασκούμενη προς τη Δικαιοσύνη κυβερνητική πίεση να κλείσει η υπόθεση. Οσο δικαιολογημένο κι αν είναι το ενδιαφέρον να μη χαθούν 10.000 θέσεις εργασίας, το να πιέζει μια κυβέρνηση μια άλλη ανεξάρτητη εξουσία δημιουργεί κραδασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής συμφωνίας στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία Σκλαβενίτης δεν δείχνει να υπαναχωρεί, καθώς το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Μαρινόπουλος προχωρά σε επίπεδο μηχανογράφησης, οικονομικής διεύθυνσης, αλλαγών σε επίπεδα προσώπων κ.λπ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα υπάρχοντα ανοιχτά καταστήματα Μαρινόπουλος δεν δείχνουν να έχουν τις αποδόσεις που πολλοί περίμεναν. Οπως αναφέρει μάνατζερ με γνώση του προβλήματος, «αν δεν υπάρξει σύντομα μετoνομασία τους σε Σκλαβενίτης το σύστημα θα καταρρεύσει. Πρέπει να γίνει αλλαγή ταμπέλας, καθώς πολύς κόσμος δεν επισκέπτεται αυτά τα μαγαζιά θεωρώντας ότι δεν έχουν επαρκή ποικιλία προϊόντων». Ακόμα και αν παραβλέψουμε ότι τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης εξαντλούνται, υπάρχουν και δύο κομβικές ημερομηνίες για την τύχη του Μαρινόπουλου. Πρόκειται για την 30ή Ιανουαρίου 2017, όταν λήγει η αυτόματη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης που είχε χορηγηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, όταν είχε κατατεθεί στο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης.
Η επόμενη είναι στις 14 Φεβρουαρίου 2017, καθώς η μη έκδοση έως τότε των αποφάσεων για όλες τις συμφωνίες εξυγίανσης (του Μαρινόπουλου και θυγατρικών του) θα αποτελέσει διαλυτική αίρεση των συμφωνιών.
protothema
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.