Στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπλέχθηκε» ένας 30χρονος, ο οποίος έκανε περίπου 40 αγορές στο Διαδίκτυο, χρησιμο...
Στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπλέχθηκε» ένας 30χρονος, ο οποίος έκανε περίπου 40 αγορές στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας στοιχεία ανυποψίαστων Ελλήνων και ξένων πολιτών.
Ο 30χρονος υπάλληλος αποφάσισε κάποια στιγμή να εκμεταλλευτεί την προσβασιμότητα που του έδινε η θέση του και να οικειοποιηθεί τα προσωπικά δεδομένα του πελατολογίου και τον Αύγουστο... τόλμησε να κάνει την πρώτη του παράνομη αγορά.
Στη συνέχεια φαίνεται να «γλυκάθηκε» και συνέχισε τη «δραστηριότητά» του, κάνοντας παραγγελίες κυρίως ηλεκτρικών ειδών, ενώ αναγκαζόταν να διανθίσει την παρανομία του και με μία πλαστογραφία, κάθε φορά που έπρεπε να υπογράψει την παραλαβή του!
Για τη δράση του αυτή χρησιμοποίησε και παρένθετα πρόσωπα και το κόστος των συναλλαγών έφτασε τις 8.000 ευρώ. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ενός εκπροσώπου εταιρείας, που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα, σύμφωνα με την οποία, τον Οκτώβριο του 2016, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αγορά προϊόντων, με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της.
Μετά την έρευνα της Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκαν περίπου 900 αρχεία με προσωπικά δεδομένα 1.900 ημεδαπών και αλλοδαπών υπηκόων, στα οποία περιέχονται μεταξύ άλλων και στοιχεία 1.500 πιστωτικών καρτών, περιφερειακά είδη και εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (μητρικές πλακέτες, οθόνη, μνήμες RAM, τροφοδοτικό, σκληροί δίσκοι, επεξεργαστές, κάρτα γραφικών, ποντίκι, ακουστικά και σύστημα υδρόψυξης), καθώς και δύο αφαιρούμενοι δίσκοι USB Stick.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.