Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ: Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΠΡΟΔΩΣΑΝ»

Υπό παρακολούθηση βρισκόταν η Πόλα Ρούπα - Πολιτικοί και επιχειρηματίες στο στόχαστρό της - Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική - Τι θα...

4007791






Υπό παρακολούθηση βρισκόταν η Πόλα Ρούπα - Πολιτικοί και επιχειρηματίες στο στόχαστρό της - Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική - Τι θα γίνει με το 6χρονο παιδί της

Μαρτυρία πληροφοριοδότη οδήγησε τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και τη σύλληψη της 48χρονης κατηγορούμενης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πληροφοριοδότης πήγε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στη ΓΑΔΑ και παρείχε κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις της Πόλας Ρούπα ενώ μάλιστα ζήτησε και το 1.000.000 ευρώ, ποσό που είχε οριστεί στην επικήρυξή της, για την εκταμίευση του οποίου έλαβε εγγυήσεις.

Το πρωί της Παρασκευής (06/01), η Ρούπα οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, όπου φτάνοντας φώναξε «Ζήτω η επανάσταση».

Εν τω μεταξύ, τα ευρήματα στο σπίτι της Ρούπα έχουν σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της συζύγου του διαβόητου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη εντοπίζοντας χειρόγραφα τα οποία μπορεί να αποδειχτούν σημαντικά για να ξετυλίξουν το κουβάρι της τρομοκρατίας.

Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών και εικάζεται πως η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε «χτύπημα» εναντίον τους. Επίσης βρέθηκαν σχεδιάγράμματα με οδούς και χάρτες.

Η αστυνομία, επισημαίνει πως ενδέχεται να υπάρχουν και συνεργοί - μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων με τους οποίους συνεργαζόταν η Ρούπα και σχεδίαζε μαζί τους τις τρομοκρατικές επιθέσεις.




Παράλληλα, αναζητά τη γιάφκα της οργάνωσης στην οποία πιθανότατα θα κρύβει τον οπλισμό της. Η αστυνομία εξετάζει τα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη καθώς θεωρεί ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και αυτά της γιάφκας κι έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να την εντοπίσει πριν φτάσουν σε αυτοί οι συνεργοί της Ρούπα και εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία.
Το χρονικό της σύλληψης

Η κατηγορούμενη γα συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις συνελήφθη χθες (05/01) το πρωί, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Η 48χρονη είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην Παναγιώτα Ρούπα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.