Το κορίτσι από τις Αμύκλες Λακωνίας που δεν άντεξε τη ζωή στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ - Η διαδρομή από την πασαρέλα και το σανίδι στη δυνα...
Το κορίτσι από τις Αμύκλες Λακωνίας που δεν άντεξε τη ζωή στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ - Η διαδρομή από την πασαρέλα και το σανίδι στη δυναστεία του συζύγου της
Οσοι βλέπουν το τελευταίο διάστημα τον 50χρονο επιχειρηματία να περιδιαβαίνει βιαστικά τους διαδρόμους της επενδυτικής εταιρείας του στο Μαρούσι λίγο προτού αποσυρθεί στο άβατο του γραφείου του έχουν παρατηρήσει ότι το «αφεντικό» δεν είναι στα κέφια του. «Κακόκεφος», «στρεσαρισμένος» και «εν γένει αλλαγμένος» είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στον Παύλο Βαρδινογιάννη. Η αλήθεια είναι ότι οι φήμες για τη ρήξη στον γάμο του με την Τζίνα Αλιμόνου, την πάλαι ποτέ καλλονή των εξωφύλλων στα τέλη των 90ς, έχουν ήδη εξαπλωθεί στα κοσμικά σαλόνια και αλώνια, οπότε όλοι ψάχνουν έστω και επιφανειακά σημάδια για να τις επιβεβαιώσουν. Η εκδίκαση πριν από λίγες μέρες των ασφαλιστικών μέτρων του επιχειρηματία εναντίον της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό σημάδι. Για την ακρίβεια, ήταν η αρχή μιας από κάθε άποψη επώδυνης όσο και περίπλοκης διαδικασίας λύσης του γάμου ενός ζευγαριού αφενός με τέσσερα παιδιά και αφετέρου με δεκάδες άλλες παραμέτρους οικονομικής και κοινωνικής φύσης - δεδομένης της βαρύτητας ενός ονόματος όπως το Βαρδινογιάννης. Στους κόλπους δηλαδή μιας πανίσχυρης οικογένειας-δυναστείας όπου η λέξη «διαζύγιο» δεν είναι καθόλου εύηχη.
Μόνο που κάποιες φορές ξεστομίζονται αν όχι αυθόρμητα, τουλάχιστον αναγκαστικά και αυτό φαίνεται ότι συνέβη στην περίπτωση του Παύλου και της Τζίνας, ενός κατά τα άλλα αγαπητού στους επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους ζευγαριού - ή έστω όλα έτσι έδειχναν την εποχή που τα μέλια κυλούσαν ποτάμι. Μόνο που μέχρι να φτάσει το ποτάμι στο Κονέκτικατ στέρεψε από μέλια και γέμισε από βρύα. Η απόφαση του επιχειρηματία να μετακομίσουν οικογενειακώς στην Πολιτεία των ΗΠΑ προ δύο περίπου ετών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν η αρχή ενός προδιαγεγραμμένου -για κάποιους- τέλους. Τότε που φέρεται να ξεκίνησαν οι προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι, αφού το κλίμα στο Κονέκτικατ δεν ταίριαζε καθόλου στην ιδιοσυγκρασία της κοινωνικής ηθοποιού η οποία ένιωθε να μαραζώνει μακριά από συγγενείς και φίλους αγναντεύοντας μόνη τον Ατλαντικό από το διαμέρισμα του συζύγου της. Με την επιστροφή της οικογένειας στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, ακόμα και οι πυρακτωμένες κεντρικές οδοί πέριξ της Ομόνοιας φάνταζαν στα μάτια της απείρως πιο υποσχόμενες από τις φαρδιές λεωφόρους του Κονέκτικατ και η νοσταλγία της πατρίδας δυσβάσταχτη για να αντέξει έναν ακόμα στο εγγύς μέλλον αποχωρισμό.
Στο Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου εκείνη έδωσε το «παρών» φορώντας μεγάλα μαύρα γυαλιά συνοδεία δικηγορικού team, με τον σύζυγό της να εκπροσωπείται λόγω απουσίας του στο εξωτερικό από τους δικηγόρους του, η Τζίνα Αλιμόνου ενώπιον της έδρας εξιστόρησε το χρονικό της μεταξύ τους ρήξης που κατέληξε σε αντιδικία λόγω της άρνησής της να μείνει μόνιμα στην Αμερική με τα παιδιά τους: «Τον Ιούλιο επιστρέψαμε στην Ελλάδα. Εγώ έπρεπε έτσι κι αλλιώς, αφού εκεί ήμουν σαν τουρίστας. Με την επιστροφή μας μείναμε ενάμιση μήνα σε ξενοδοχείο της οικογένειας και μετακομίσαμε τελικά στο σπίτι στην Εκάλη. Δήλωσα στον σύζυγό μου ότι θα ήταν ωφέλιμο για τα παιδιά να μείνουμε στην Ελλάδα φέτος και πως σε κάθε περίπτωση εγώ έπρεπε και ήθελα να μείνω κοντά στους γονείς μου. Του πρότεινα να το συζητήσουμε ξανά του χρόνου. Εκείνος δεν το δέχεται και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε φτάσει εδώ. Εγώ προτίθεμαι, αν υπάρχει καλό κλίμα, να πηγαίνουμε με τα παιδιά όλες τις γιορτές. Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει καλό κλίμα. Στα δύο χρόνια που βρισκόμασταν εκεί, δούλευε στις πέντε το πρωί γιατί έπρεπε να είναι σε επαφή με Ελλάδα. Δυο χρόνια μετά κάνει απλά κάποιες συζητήσεις.
Δεν έχει επαγγελματική υποχρέωση εκεί. Εγώ δεν είμαι σε θέση να εξασφαλίσω κατοικία στα παιδιά μου», ανέφερε στο δικαστήριο η ηθοποιός. Ο ισχυρισμός της ότι ο Παύλος Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφασή του να μετοικήσουν στις ΗΠΑ αν και δεν έχει ουσιαστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, αφού «δυο χρόνια κάνει απλά κάποιες συζητήσεις», είναι προφανώς η βάση της επιχειρηματολογίας μιας συζύγου που «αναγκάζεται» να εγκαταλείψει σπίτι, πατρίδα και συγγενείς χωρίς εμφανή λόγο. Φυσικά η πλευρά του Παύλου Βαρδινογιάννη έχει εντελώς αντίθετη άποψη. Τον τελικό λόγο, όμως, θα έχουν οι δικαστικές αρχές που στο επόμενο τρίμηνο θα αποφανθούν αν ο πατέρας μπορεί ή όχι να πάρει τα τέσσερα παιδιά τους και να μείνει μαζί τους μόνιμα στην Αμερική. Το 2019 θα είναι, όπως λέγεται, η χρονιά για την κύρια δίκη διευθέτησης των οικογενειακών τους ζητημάτων. «Το κλίμα δεν είναι καλό», ανέφερε η σύζυγος, δήλωση που αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα να υπάρξουν κάμποσες ακόμα δικαστικές διενέξεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.