Ο Καμμένος παραχωρεί τις Φλέβες σε πολυεθνικό τουριστικό οργανισμό αντί 100.000.000€. Χωρίς χώρο εκπαίδευσης μένουν πλέον οι φημισμ...
Ο Καμμένος παραχωρεί τις Φλέβες σε πολυεθνικό τουριστικό οργανισμό αντί 100.000.000€. Χωρίς χώρο εκπαίδευσης μένουν πλέον οι φημισμένοι βατραχάνθρωποι.
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, έγκειται στο ότι εδώ και δεκαετίες το «Ναυτικό Οχυρό Φλεβών», όπως είναι η επίσημη ονομασία, αποτελεί τον πιο σημαντικό, ίσως, χώρο εκπαιδεύσεως των φημισμένων «βατραχιών» του Π.Ν., δηλαδή των υποβρύχιων καταστροφέων της ΔΥΚ, του Αρχηγείου Στόλου.
Εκεί πραγματοποιείται η εκπαίδευση στις καταδύσεις μεγάλου βάθους, ανορθόδοξου πολέμου και εκρηκτικών, ενώ σε αυτή τη νησίδα γίνονται και ασκήσεις τόσο των βατραχανθρώπων όσο και αυτών μαζί με άλλους συναδέλφους τους επίλεκτων μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
«Το πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ είναι σοβαρό και κερδισμένη θα είναι και η χώρα και το Π.Ν. Επ’ αυτού, δεν γεννάται θέμα. Από την άλλη, πρέπει να βρεθεί λύση και με το ζήτημα της εκπαιδεύσεως της ΔΥΚ. Είχαμε παλαιότερα ως εναλλακτικό μέρος εκπαιδεύσεως τη Γυάρο, την οποία προ ετών την πήρε το υπουργείο Πολιτισμού και την ανακήρυξε “χώρο πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς” και έγινε Μουσείο Αντιστάσεως.
Πάμε Γυάρο;
»Εμείς υποχρεωθήκαμε να φύγουμε από εκεί. Αν φύγουμε και από τις Φλέβες, τότε θα προκληθούν σοβαρότατα προβλήματα εκπαίδευσης, καθώς δεν θα υπάρχει τέτοιος χώρος σε σχετικά μικρή απόσταση από τη ΔΥΚ. Σκεφτόμαστε να αποταθούμε στην πολιτεία και να ζητήσουμε να επανέλθει στο Π.Ν. και στη ΔΥΚ τουλάχιστον ένα έρημο τμήμα της Γυάρου, μακριά από εκεί όπου είναι οι εγκαταστάσεις» μας είπε πρόσφατα κορυφαία ναυτική πηγή, με την οποία συζητούσαμε το όλο θέμα.
Ας σημειωθεί ότι το «Ν.Ο. Φλεβών» αποτελεί από τα μέσα της δεκαετίας του ΄20 ναυτική εγκατάσταση και στη δεκαετία του ’30 είχαν τοποθετηθεί εκεί ναυτικά πυροβόλα για την προστασία του λιμανιού του Πειραιά και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Μεταπολεμικώς, από τότε που συγκροτήθηκε η μονάδα των βατραχανθρώπων του Π.Ν., αποτελούσε την πιο σημαντική περιοχή εκπαίδευσής τους.
Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-09/04/2017)
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.