Ο Ολλανδός, ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα, ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε... Κρητικός μιας και...
Ο Ολλανδός, ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα, ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε... Κρητικός μιας και έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000 (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987), ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.
Σήμερα είναι 77 ετών, αρκετά ταλαιπωρημένος από την υγεία του και ζει στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα.
Το δέσιμό του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του σε «Γκεραρντάκης» (έτσι τουλάχιστον ονόμασε το κρασί που έβγαζε από τα αμπέλια του όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τους πάγκους).
Πως ήρθε όμως το 1985 στον ΟΦΗ; O ίδιος εξηγεί σε άλλη συνέντευξη του «Ήμουν για διακοπές στην Ρουμανία και Βουλγαρία, όταν τηλεφώνησε ο Καζανάκης στον μάνατζερ μου και ζήτησε να έρθω στην Ελλάδα. Θυμάμαι είχα ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο πήρα και με αυτό έφτασα στην Κρήτη όπου δεν ήξερα κανένα και δεν με ήξερε κανείς. Το ενδιαφέρον υπήρχε από την μέση της προηγούμενης σεζόν. Μου είχαν τηλεφωνήσει και τότε αλλά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεση. Τους είχε μιλήσει για μένα ο Τσινός. Ήμουν βοηθός προπονητή στην Ρόντα και ήθελα πολύ να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου».
«Όταν πήγα να δω το προπονητικό κέντρο στο Λίντο είδα ένα γήπεδο γεμάτο με χόρτα και πέτρες. Είπα ότι δεν γίνεται να κάνουν προπόνηση οι παίκτες σε αυτό. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Πήγαμε στην Ελιά να δούμε μια έκταση αλλά τελικά αυτή η υπόθεση δεν προχώρησε. Αργότερα προέκυψε η περιοχή του Σκαφιιδαρά που ήταν γεμάτη σκουπίδια και τελικά εκεί έγινε το ΒΑΚ».
Πριν λίγους μήνες η Nova έκανε έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον Ολλανδό και παίκτες του ΟΦΗ από την φουρνιά που πέτυχε σπουδαία πράγματα πήγαν στο σπίτι του στην Ελιά. Νιόπλιας, Μαχλάς, Μαρινάκης, Κιάσσος, Παπαδόπουλος, Χανιωτάκης κ.α.
Δείτε το αφιέρωμα
iefimerida
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.