Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ: Ο ΤΟΣΚΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΟ 1971, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!..

Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια τα αποκαλυπτήρια του Νίκου Τόσκα που κάνει σήμερα Πέμπτη 13/7 στην «Καθημερινή» ο Στέφανος Κασιμάτης: ...






Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια τα αποκαλυπτήρια του Νίκου Τόσκα που κάνει σήμερα Πέμπτη 13/7 στην «Καθημερινή» ο Στέφανος Κασιμάτης:

«Ο Στάθης Παναγούλης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος επιβιώνει όλα αυτά τα χρόνια ως ένας αυστηρός χορτοφάγος (vegan) της πολιτικής, τρεφόμενος μόνον από τις οικογενειακές δάφνες. Αυτές πρέπει μάλλον να έχουν τελειώσει, οπότε γι’ αυτό ο καλός βουλευτής έβαλε στο μάτι τις δάφνες του Ν. Τόσκα. Οχι τις χρυσές που ήταν κεντημένες στο στρατιωτικό πηλήκιό του, αλλά τις «αντιστασιακές».




Χθες, ο δαφνοφάγος βουλευτής αφηνίασε (ίσως από την πείνα) και κατηγόρησε τον Ν. Τόσκα ότι «ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός», επειδή ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1971, επί χούντας. Εψαξα το βιογραφικό του υπουργού και η σχετική αναφορά έχει ως εξής: «Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971. Στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν έπραξε αυτό που όφειλε σαν δημοκρατικός πολίτης. Τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν δημοκρατικοί συνάδελφοι και φίλοι του».

Παρακαλώ πολύ, μη γελάτε. Διότι ουδείς μπορεί να υιοθετήσει τον ισχυρισμό του χορτοφάγου Παναγούλη, εφόσον δεν γνωρίζει την προσωπική ιστορία του Τόσκα ή τους ανώνυμους δημοκρατικούς φίλους του, τους οποίους άλλωστε επικαλείται. Μπορεί, υποθέτω, στο ημερολόγιο, που ίσως κρατούσε ως μαθητής ο Τόσκας, η ακροστιχίδα των εγγραφών να σχημάτιζε τη φοβερή φράση «Κάτω η χούντα»! Δεν το αποκλείω.

Το βέβαιο είναι ότι εκείνη την εποχή κάθε αστυνομικό τμήμα διέθετε και υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, η οποία γνώριζε τα πάντα για τους αριστερούς στη γεωγραφική δικαιοδοσία του. Τους δε εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές τους έψαχναν μέχρι τρίτης γενεάς. Ηταν, δηλαδή, απίθανα δύσκολο, αν όχι αδύνατον, για έναν «αντιστασιακό», ακόμη και του είδους που χρειάζεται τα εισαγωγικά, να εισαχθεί στην Ευελπίδων.

Πάντως, το χρήσιμο αυτής της ιστορίας είναι ότι μας βοηθά να καταλάβουμε την πάθηση του Ν. Τόσκα. Εξηγεί, δηλαδή, τι τον κάνει τόσο φανατικά αριστερό, ώστε να χαρακτηρίζει «δύσκολα χρόνια» την περίοδο των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη. (Διότι σε αυτές αναφέρεται προφανώς, όταν λέει ότι έπραξε το καθήκον του ως δημοκρατικός πολίτης «στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν»). Ο Ν. Τόσκας, λοιπόν, πάσχει από το λεγόμενο σύνδρομο Βισίνσκι. Ο περιβόητος Αντρέι Βισίνσκι έμεινε στην Ιστορία με τον σταλινικό φανατισμό που επέδειξε ως δημόσιος κατήγορος στις δίκες της Μόσχας τη δεκαετία του 1930. Ισως επειδή ήταν πολωνικής καταγωγής (η πρώτη μειονότητα που εξόντωσε ο Στάλιν την περίοδο του Μεγάλου Τρόμου) και, επίσης, είχε ξεκινήσει στην πολιτική ως Μενσεβίκος...»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.