Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΔΔΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ!..

Στην ανάκληση της αίτησης για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθ...





Στην ανάκληση της αίτησης για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της γενική γραμματέως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκης, η οποία «άδειασε» το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υποστηρίζοντας ότι δεν ζήτησε οδηγίες, ως όφειλε, από την πολιτική ηγεσία.





Άλλωστε, με δήλωσή της στην efsyn.gr η ίδια είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει εντός της ημέρας την ανάκλησή της επανεξέταση της απόφασης της για τη Μανωλάδα.

«Άδειασε» το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους | EUROKINISSI
Ακολουθεί η δήλωση της κ. Γιαννακάκη:

Ενώ η τελική υπογράφουσα είναι η γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το νομικό συμβούλιο του κράτους ζήτησε οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης από τα δικαστήρια και όχι από την πολιτική ηγεσία.

Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση ο χειρισμός από τη στιγμή που ήταν εκφρασμένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Μανωλάδας.

Τα δικαστήρια δεν είναι αρμόδια να δίνουν οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην πολιτική ηγεσία.

Έχω ζητήσει από το νομικό συμβούλιο του Κράτους όλη την αλληλογραφία για την υπόθεση αυτή για να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν ευθύνες.

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε από την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να αποτελεί αίτημα για επανεξέταση της, καταδικαστικής για την Ελλάδα, απόφασης για τα ματωμένα φραουλοχώραφα.

Σε μια σημαντική απόφαση, στις 30 Μαρτίου του 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εκδικάσει την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, οι οποίοι είχαν εργαστεί από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Φλεβάρη του 2013 στα φραουλοχώραφα της Ηλείας, και επιδίκασε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Επίσης, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.





Νομιμοποίηση των μεταναστών ζητά η ΚΕΕΡΦΑ

Μετά την ανάκληση, η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή επιμένει ότι μονόδρομος είναι «ο σεβασμός των εργατικών δικαιωμάτων με την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα».

Σχολίασε ότι η απόφαση τουΣταύρου Κοντονή έφτασε «μετά την κατακραυγή για την απαράδεκτη αίτηση ανάκλησης που λειτουργούσε σαν “κράχτης” για κλιμάκωση της ρατσιστικής εργοδοτικής τρομοκρατίας»,

Στην ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο το ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης».

Το συμβάν προκαλεί ρίγη αν αναλογιστούμε ότι ο κορυφαίος θεσμός προχώρησε στην πράξη αυτή αφού συμβουλεύτηκε θεσμούς της δικαστικής εξουσίας οι οποίοι κατ΄ ουσίαν συνέβαλαν στην αθώωση των μπράβων της Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους εργάτες γης και κατόπιν τούτου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε την καταδικαστική του απόφαση!

Συμβουλεύτηκε τα δικαστήρια της Πάτρας και της Αμαλιάδας που εξέδωσαν τις απαράδεκτες ρατσιστικής έμπνευσης φιλοεργοδοτικές αποφάσεις για τις οποίες υπήρξε πάνδημη κατακραυγή.

«Ο θεσμικός ρατσισμός εμπόδισε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους εργάτες γης στα ματοβαμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Είναι αδιανόητο τώρα να επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς», γράφει η ανακοίνωση.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.